Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia, Uzun Rotasyonuna Kotsar’ı Ekledi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Cazoo Baskonia, kadrosunu Estonyalı bir uzun ile güçlendirdi.

İspanya Liga Endesa ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre geçen sezon Hamburg Towers forması ile izlediğimiz Maik Kotsar ile 2 yıllık kontrat imzalandı.

2.11 metre boyunda olan 25 yaşındaki solak uzun, geçen sezon BBL’de 34 maçta ortalama 27.9 dakika süre alırken 14.2 sayı, %67.1 s.atış, 7.6 ribaund, 1.9 asist ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 27.3 dakika süre alırken 13.4 sayı, %66.7 s.atış, 6.8 ribaund, 1.4 asist, 1.2 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

South Carolina çıkışlı olan Estonyalı solak uzun, sert ve güçlü fiziğine ek olarak zekası ve oyun bilgisi ile öne çıkıyor. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Sırtı dönük birebirleri kuvvetli bir isim, dolayısıyla alçak posttaki etkinliği yüksek. Hem sol hem de sağ bloktan etkili birebirleri var. Her iki elini de kullanarak bulduğu yumuşak çengel atışların yanı sıra akıcı ayak hareketleri ile rakibini ekarte edip potaya uzanabiliyor. Çabuk ayakları onu ikili oyunlarda da etkili bir isim yapıyor, potaya keskin devriliyor. Sadece atarak değil attırarak da faydalı oluyor. Bir uzuna göre el hassasiyeti çok iyi ve bunu verdiği kaliteli paslarda da görebiliyoruz. Hem sırtı dönük pozisyonlarda hem de kısa devrilmelerde zor açılardaki ceza şutörlerini bile topla buluşturabiliyor. Ayrıca yüzü dönük silahları da yok değil, topu yere vurarak potaya gidebildiği gibi orta mesafeden ceza şutları da var. Fiziğine göre de mobil bir uzun, tüm sahayı takımla beraber koşabiliyor. Çabuk ayakları ve güçlü fiziği sayesinde her iki pota altında da ribaundları toplama konusunda sorun çekmiyor. İşin savunma tarafında da hem ellerinin hem ayaklarının çabukluğunu iyi kullanıyor, aktif bir isim ve sürekli oyunun içinde, konsantrasyonu yüksek. Üst seviyedeki basketbol IQ’su ve pozisyon bilgisi sayesinde rakibin hücumlarını okuyup, pas aralarına girmeyi, penetre koridorlarını kapatmayı bilen bir uzun.

Gelelim eksilerine… Atletik özellikleri, patlayıcılığı ve dikey sıçrama yeteneği vasat bir isim. Bu nedenle de çember koruma konusunda etkili bir isim değil. Bu zaaflarını oyun bilgisi ve zekası ile kapatmaya çalışıyor. Savunmada ise tam olarak beklentileri karşılayamıyor. Güçlü fiziği ve 2.11 metre boyuyla ondan boyalı alanda sertlik beklenirken fiziksel teması pek sevmeyen bir oyuncu. alçak postta rakipleri göğüslemekte zorlanabiliyor. Ayrıca kendi pota altında box-outlar konusunda iyi değil, savunma ribaundlarındaki etkinlik de geliştirmesi gereken yönlerden birisi. Hücumda ise en çok gelişime ihtiyacı olan konusu serbest atışlar. Geçen sezon hem EuroCup hem de BBL’de %70’in altında bir isabet oranı ile atışları kullanmıştı.

Kotsar, güçlü fiziği, çevikliği, yüksek basketbol IQ’su ve çalışma etiği ile Euroleague sahnesinde kendisine rahatlıkla yer bulabilecek bir tamamlayıcı uzun. Savunmada biraz daha sertleşmeye başladığı zaman pozisyon bilgisi ile beraber Euroleague’de orta seviye her takımın ilk 5 uzunu olabilecek potansiyele sahip. Gelişimi için en doğru adreslerden birisi olan Baskonia’ya gelmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …