Güncel Haberler

RESMİ: Bayern, NBA Patentli Uzun Gillespie ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden FC Bayern Munich, uzun rotasyonunu NBA patentli bir isim ile güçlendirdi.

Almanya easyCredit BBL finalisti, yaptığı açıklamayla geçen sezon Orlando Magic ve G-League’de Memphis formalarını giymiş olan Freddie Gillespie ile 2 yıllık kontrat imzalandığını duyurdu.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Amerikalı uzun geçen sezon NBA’de 9 maça çıkarken ortalama 13.3 dakika süre almış ve 2.3 sayı, 4.0 ribaund, 1.0 blok ve G-League’de ise 34 maçta ortalama 25.1 dakika sahada kalırken, 9.9 sayı, %63.0 s.atış, 8.3 ribaund, 1.8 blok, 1.0 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Baylor çıkışlı olan bu atletik ve güçlü uzunu gelin biraz daha yakından tanıyalım, her zamanki gibi artılarını ve eksilerini birlikte değerlendirelim.

Öncelikler artılarına bir göz atalım… NBA’de 4 ve 5 numara arasında kalmış bir isim olsa da atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile Euroleague’de 5 numarada rahatlıkla görev alabilecek bir isim. Sırtı dönük silahlarının bulunmasının yanı sıra orta mesafe tehditinin de olması önemli bir artı. İkili oyunlarda ise topsuz hareketliliği üst düzeyde olan, hava harekatlarına her zaman hazır bir uzun. Atletik özelliklerinin yanı sıra yüksek motora sahip ve mobil, tam saha basketboluna uygun. 2.30 metre kanat genişliğine sahip olması, atletizmi, çabuk ayakları ve dikey patlayıcılığı ile çember koruma konusunda önemli artılara sahip, yüksek seviyede bir blok tehditi oluşturuyor. Bu özellikleriyle beraber aynı zamanda da tam bir ribaund canavarı, savaşçı ve enerjik bir isim, her topa atlıyor, fiziksel temastan kaçmıyor, hücumda olduğu gibi savunmada da aktif ve agresif.

Gelelim eksilerine… Yüzü dönük silahları yok, zaten bu nedenle de NBA’de 4 numaraya kayamadı. Ayrıca hücumda tek yönlü bir isim, pasör özellikleri vasat, Avrupa’da kalıcı olmak adına bu konuda kendini geliştirmeleri. Zaten bu eksileri nedeniyle de hücumda pasif kaldığı anlara şahit oluyoruz. Bu kadar teması seven bir uzunun faul çizgisine de bolca gitmesi şaşırtıcı değil ama oradaki yüzdesinin düşük olması önemli bir eksi, G-League’de %65’in bile altında kalmıştı geçen sezon… Savunma tarafında ise öne çıkan sıkıntı, yanal hareketliliğinin ağır kalması ve adam değişmelerde perimetrelerdeki kısaların karşısında kalmakta zorlanması.

Gillespie, atletizm seviyesi yüksek, enerjik ve pota altında verimli bir bitirici. Ribaundlar ve blok tehditi konusunda da Euroleague sahnesinde çok faydalı olacak bir uzun. Yüzü dönük tehditini ve pas yeteneklerini geliştirip, perimetre savunmasında da daha aktif hale gelebilirse Bayern’in Euroleague’e kazandırdığı yeni yıldızlardan biri olabilir. 5 nuumarayı Hunter gibi tecrübeli bir isimle paylaşacak ve ondan ne kadar çok şey öğrenebilirse Euroleague sahnesindeki kalıcılığı o kadar artacaktır kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …