Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Skorer Guard Jones ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, guard rotasyonunu skorer bir isimle güçlendirmek istiyor.

ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko, İtalyan basınında çıkan iddialara göre geçen sezon Lakers’da ve çoğunlukla G-League‘de South Bay’de forma giyen Mason Jones ile ilgileniyor.

1.96 metre boyunda olan 24 yaşındaki Amerikalı skorer geçen sezon NBA’de Lakers ile 4 maçta ortalama 12.8 dakika süre alırken 6.8 sayı, 2.5 ribaund, 1.0 asist ve G-League’de South Bay ile 42 maçta ortalama 35.4 dakika süre alırken 23.4 sayı, %41.6 3sayı, 6.6 ribaund, 6.2 asist, 1.5 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Arkansas çıkışlı olan ve kendisini G-League sahnesinde efektif bir skorer olarak kanıtlamış olan bu yetenekli kanat oyuncusunu gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir bakalım… Dribbling üstünden kendi skorunu yaratabilen, komple bir skorer Jones. Çembere atak etmeyi seven ve bolca temas alan bir isim. Bu sayede de bolca faul çizgisine gidiyor, buradan da önemli ölçüde skor katkısı sağlıyor takımına. Ayrıca güçlü fiziği ile rakiplerini sırtına alarak alçak postta da üretim yapabiliyor. Sürekli skorer kimliğinden bahsettik ama aynı zamanda saha görüşü ve pasör özelliklerinin de iyi seviyede olduğunu belirtelim. Takımına alternatif organizatör olarak da katkı verebiliyor. Geçtiğimiz sezon G-League’de asistleri ile de dikkatleri üstüne çekmişti. Bunların yanında pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu olduğunu belirtmek lazım. Oyunun diğer tarafında da faydalı bir isim, savunmada da fiziksel özelliklerini iyi kullanan, enerjik ve aktif bir isim.

Gelelim eksilerine… Evet dış şut tehditi yüksek ama bu konuda özgüveni de fazla diyebiliriz. Bu nedenle de zorlama atışlar nedeniyle verimliliği düşebiliyor. Diğer tarafta potaya giderek teması almayı seviyor, bunu hanesine bir artı olarak yazdık. Ama faul alamadığı, çizgiye gidemediği anlarda skor üretimi konusunda sorun yaşayabiliyor. Dribbling tekniği iyi seviyed ama zaman zaman topla fazla oynadığı için takımın ritmini düşürebiliyor. Hücumda savruk ve fazla agresif oynadığı zamanlarda faydadan çok zarar veriyor. Elit bir atlet değil ve bunun dezavantajlarını oyunun her iki tarafında da hissediyor. Ayrıca savunmada disiplinsiz ve konsantrasyon sorunları yaşayan bir isim.

Jones, akıllı ve yetenekli bir kanat oyuncusu, nasıl skor üreteceğini bilen, şut tehditi yüksek bir kanat oyuncusu. Ayrıca pasör özelliklerinin de bulunması onu değerli bir parça yapıyor. Atletik özellikleri NBA için yetersiz olsa da Euroleague’de bu konuda sorun yaşamayacaktır. Ama işin savunma tarafında kendisini geliştirmeli, daha konsantre ve daha disiplinli oynamalı. Onu Guduric’e ya da zaman zaman 2 numaraya kayacak Wilbekin’in yedeği olarak kullanacaktır koç Itoudis, dolayısıyla adaptasyon süreci anlamında yeteri kadar vakti olacaktır. Tabi yine de ilk kez Avrupa’da forma giyecek bir oyuncu olması nedeniyle riskli bir transfer, bunun altını çizmek gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …