Güncel Haberler

Avustralya, Lübnan’ı Son Nefeste Yenip Asya Kupası’nda Şampiyon Oldu

Endonezya’da düzenlenen 2022 FIBA Asya Kupası final maçında Avustralya, rakibi Lübnan‘ı son nefeste 73-75’lik skorla geçerek şampiyon oldu. Lübnan adına bitime 2 saniye kala Haidar üçlük atıştan faydalanamadı.

Turnuvaya C takımı ile gelmesine rağmen şampiyon olan Kangurular’da turnuvanın en iyi beşine seçilen Thon Maker 14 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 blok ile öne çıkarken, turnuvanın en iyi beşine seçilen bir diğer isim Mitchell McCarron 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 4 top çalma ve Tyrese Proctor 10 sayı, 4 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Turnuvanın flaş ekiplerinden Lübnan’da ise turnuvanın MVP’si seçilen yıldız guard Wael Arakji‘nin 28 sayı, 5-6 3sayı, 7 ribaund, 5 asistlik performansı yeterli olmadı. Son topta üçlükten faydalayanamayan Ali Haidar da 23 sayı, 9 ribaund ile ona destek olan diğer isimdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Avustralya, Dünya Kupası Elemeleri İçin Kadrosunu Açıkladı

2023 FIBA Dünya Kupası elemelerinde mücadele edecek olan Avustralya Milli Takımı 12 kişilik kadrosunu duyurdu. …