Güncel Haberler

İDDİA: Pons, Asvel’in Radarında (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden LDLC Asvel Villeurbanne, forvet rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Fransız medyasında bir çok kaynakta yer alan habere göre Fransa Betlic ELITE Pro A‘nın son şampiyonu, geçen sezon Grizzlies ve G-League‘de forma giyen Yves Pons ile ilgileniyor.

1.98 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç forvet, geçen sezon NBA’de 11 maçta ortalama 6.4 dakika süre alırken 1.2 sayı, 1.1 ribaund ve G-League’de ise 15 maçta ortalama 28.7 dakika süre alırken 10.1 sayı, %33.3 3sayı, %69.2 s.atış, 6.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Basketbola Centre Federal du Basket-Ball altyapısında başlayan ve Tennessee mezunu olan Haiti asıllı Fransız forveti gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Başta atletizmi ve yüksek motoru olmak üzere fiziksel özellikleri ile öne çıkan bir forvet. Hücum tarafında dişine göre bir rakip bulduğunda sırtına alıp potaya gidebildiği gibi özellikle topsuz pozisyonlarda hareketli olarak topla buluştuğunda faydalı bir isim. İkili oyunlarda müthiş sıçrama yeteneği ve patlayıcılığı ile hava harekatları yapabilen bir silah. Mobil bir oyuncu, yüksek tempoda verimi artıyor. Her iki pota altında da ribaundlarda savaşan, atletizmini burada da iyi kullanan bir isim. Dikey sıçrama yüksekliği ve zamanlaması ile özel bir blok tehditi diyebiliriz onun için. NBA seviyesinde bile atletik özellikleri elit konumda.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Hücumda sınırlı bir isim. Dış şut tehditi var ama istikrarlı değil. Ayrıca kendine pozisyon yaratabilme konusunda da henüz ham. Pas özelliklerinin de vasat olması, hücumda etkisini iyice azaltıyor. Zaten bu nedenle de hücumda zaman zaman pasif kaldığını görüyoruz. Savunmada ise ne kadar özel bir yetenek olsa da konsantrasyon yaşadığı anlar var, bu da verimliliğini aşağı çekebiliyor yaptığı basit hataların da etkisiyle.

NBA’de 2 forvet pozisyonu arasına sıkışmış bir isim olsa da Avrupa’da mevcut özellikleri ile 4 numarada rahatlıkla görev alabilecek bir isim ki bu pozisyonda zaafları daha az ortaya çıkacaktır. Atetizmi, yüksek enerjisi, orta mesafeden ve çember altından yüksek yüzde ile oynaması sayesinde hücumda sorun yaşamaz. Ayrıca oyunun her iki alanında da müthiş atletizmi sayesinde Euroleague sahnesinde bile bir çok forvete karşı net üstünlük kurabilir. Açıkçası heyecan verici bir oyuncu, kendisini G-League’de körelteceğine ya da NBA takımlarında havlu sallayacağını Avrupa’ya gelmesini çok isterim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …