Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Taylor ile Görüşüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, kadrosunu skorer bir guardla güçlendirmek istiyor.

Mozzart Sport’da yer alan habere göre Adriyatik Ligi şampiyonu, kadrosunu son olarak UCAM Murcia‘da forma giyen Isaiah Taylor ile görüşüyor.

1.90 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı guard, geçen sezon Endesa sahnesinde 34 maçta ortalama 25.5 dakika süre alırken 15.2 sayı, %33.0 3sayı, 2.0 ribaund, 3.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Texas çıkışlı olan ve Avrupa basketbolunun en iyi yerel ligi olan Liga Endesa’da kendisini kanıtlamış bir isim olan Taylor’ı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına göz atalım… Güçlü fiziği ve atletik özellikleri öne çıkan bir guard. Birebirleri etkili, patlayıcılığı ve agresif tarzıyla etkili bir delici. Top tekniği yüksek, top elindeyken rahat ve bir o kadar da tehlikeli, özellikle çabuk ve keskin yön değiştirmeleri ile rakiplerini ekarte etmesiyle biliniyor. Hücumdaki bir diğer silahı da ceza üçlükleri. Tabi sadece atarak değil, verdiği paslarla da faydalı olan bir isim. Özellikle penetre pas oyunlarıyla hem köşe şutörlerini hem de uzunları beslemeyi biliyor. Açık alanda veriminin arttığını yüksek tempoda da takımını iyi organize ettiğini belirtmek gerekli. Oyunun diğer tarafına baktığımızda topa iyi baskı yapan bir isim. Hücumda olduğu gibi savunmada da birebirlerde verimli bir isim, rakibin penetre koridorlarını kapatıyor. Atletik özellikleri ve çabuk ayakları ile yanal hareketliliği de iyi seviyede. Fiziksel temastan kaçmayan, perdelere de kolay takılmayan, agresif bir savunmacı.

Gelelim eksilerine… Topun değerini iyi bilen ve kolay hata yapmayan bir guard olsa da karar verme mekanizmasını iyileştirmeli, şut-pas tercihlerinde sorunlar yaşayabiliyor. Yay gerisinden tehditi yüksek bir guard ama dribbling üstünden üçlükleri arttırdığı anlarda verimi düşebiliyor. Savunma tarafında geliştirmesi gereken konuların başında topsuz adam takibindeki düşük reaksiyon seviyesi var. Takım savunmasında boşluklara neden oabiliyor, ayrıca düzeni bozup yaptığı ekstra ikili sıkıştırmalar da sıkıntı yarabiliyor.

Kızıl Yıldız’ın mevcut guard rotasyonunda Nedovic, Markovic, Ivanovic, Lazic gibi isimler var ama göreceğiniz üzere hiç biri atletik özellikleri ile öne çıkan isimler değil. Ayrıca delicilik konusunda da Taylor’ın takıma farklı bir boyut katacağı bir gerçek. Topa hakimiyet konusunda Nedovic ile birlikte sahada kalmaları paylaşım anlamında belki sorun yaratabilir ama koç Jovanovic ikili arasında bir denge kurabilirse işin rengi değişebilir, hücumda çok tehlikeli bir takıma da dönüşebilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …