Güncel Haberler

İDDİA: Barça, Singleton’ı Takıma Döndürmek İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in iddialı takımlarından biri olan FC Barcelona, bir sakatlık haberi ile sarsıldı.

Telespor’da yer alan habere göre Mirotic, aşil tendonundan sakatlandı ve sezonun ilk yarısında forma giyemeyecek. Aynı kaynak sonrasında yaptığı haberle ise İspanya Liga Endesa ekibinin eski oyuncularından biri olan Chris Singleton ile ilgilendiğini belirtmiş. Amerikalı uzun geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes ile yollarını ayırmış ve serbest kalmıştı. Tecrübeli uzun ile Kızıl Yıldız da ilgileniyor.

2.06 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun forvet, geçtiğimiz sezon BSL’de 21 maçta ortalama 27.8 dakika süre alırken 7.8 sayı, %34.9 3sayı, 4.1 ribaund, 1.2 asist ve Euroleague sahnesinde 36 maçta ortalama 18.0 dakika süre alırken 3.9 sayıi 2.8 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Amerikalı uzun ile ilgili analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Barça açısından bu olası transfere bakacak olursak… Elbette Mirotic gibi bir yıldızın yerini doldurmak neredeyse imkansız. Sonuçta geride bıraktığımız sezonun MVP’sinden ve en çok kazanan oyuncusundan bahsediyoruz. Özellikle onun hücumdaki performansını arayacakları bir gerçek. Singleton, play-off ve Final Four döneminde Efes adına önemli katkılar vermiş olsa da sezonun neredeyse tamamını hayal kırıklığı yaratan bir performansla geçirmişti. Bu transfer gerçekleşirse onunla beraber yeni transfer Da Silva 4 numarada olacak ki o da Barça gibi Final Four hatta şampiyonluk hedefleyen bir takım için ancak yedek forvet olabilecek seviyede.

Dolayısıyla Singleton, tecrübesi, savunma ve ribaundlardaki katkısı ile faydalı bir isim olacaktır kuşkusuz ama hücum performansı ile Mirotic’in yerini doldurmayı bırakın daha düşük profilli bir takımda bile ilk 5 başlayacak özelliklere sahip değil. Dolayısıyla Barça adına bu transferin yanlış bir hamle olacağı kanaatindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …