Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Angola Transferini Bitirmek Üzere (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Galatasaray NEF, kanat rotasyonuna takviye yapmak üzere.

Çeşitli Yunan ve İtalyan kaynakların doğruladığı habere göre sarı kırmızılılar geçen sezon AEK forması ile izlediğimzi Braian Angola ile anlaşmak üzere. Kolombiyalı kanat oyuncusu ile daha önce Tofaş’ın adı da birlikte anılmış ama bir gelişme yaşanmamıştı.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki Kolombiyalı kanat oyuncusu geride bıraktığımız sezon 22 Aralık ile 20 Nisan arasında sakatlık nedeniyle forma giyememişti. Onun için kısa geçen sezonda Yunanistan Ligi’nde 13 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 13.0 sayı, %34.7 3sayı, 3.8 ribaund, 2.7 asist, 1.0 top çalma ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 maçta ortalama 31.0 dakika süre alırken 15.2 sayı, %34.4 3sayı, 4.0 ribaund, 3.2 asist, 1.2 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Angola, şutör özelliği ile ön plana çıkan bir kanat oyuncusu. Neredeyse sahanın her yerinden istikrarlı bir şut tehditi bulunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dribbling üstünden de kendisine pozisyon yaratabilen bir isim. Topsuz katlarla savunma arasına girerek topu hareketli iken aldığı anlarda da rahatça bitirebiliyor. Savunmaların onu faul ile durdurmak istediği anlarda da çizgiden cezayı kesen, serbest atışları yüksek yüzdeyle kullanan bir oyuncu. Atletik özellikleri sayesinde ribaundlara da katkı verebildiği gibi aynı zamanda saha görüşü ve pas yeteneği de bulunan bir guard, gerektiğinde organizasyona destek olabiliyor. Atletizmi ve çabuk ayaklarının yanı sıra çabuk elleri ile işin savunma tarafında da çalışkan bir oyuncu ve iyi bir top hırsızı aynı zamanda.

Evet şutu temel silahı ve çok güveniyor kendine ama gününde olmadığı ya da ritmini bulamadığı anlarda şutlar konusunda fazla ısrar etmesi, tercih hataları ile takımına zarar vermesine neden olabiliyor. Atletizmi yüksek seviyede olsa da yeteri kadar güçlü değil ve bu da trafiğe daldığında temaslar sonrası pozisyonları bitirmesini zorlaştırabiliyor. Yani top kayıplarına meyilli bir isim diyebiliriz onun için. İşin savunma tarafında ise iniş-çıkışları fazla olan, konsantrasyon problemleri ile beraber takım rotasyonunu aksatabilen bir isim.

Galatasaray’ın elinde halihazırda 6 yabancı oyuncu var ama Purcell’in sakatlığı devam ediyor ve sezonun ilk bölümünü büyük olasılıkla kaçıracak. Bu nedenle BSL artı Şampiyonlar Ligi’ndeki yoğun maratona 6 yabancı ile girmek istemeleri normal. Angola da DAP’ın yokluğunda kanat rotasyonunda önemli bir rol alabilir. En azından işin hücum tarafında onun yokluğunu kapatabilecek artılara sahip. Bost ve Ennis gibi iki dominant guardın yanında bitirici şutör rolünde takıma değer katabileceğini düşünüyorum.

https://youtu.be/BiKK3G4qVHk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …