Güncel Haberler

İDDİA: New York’un Hedefinde Westbrook Var

ESPN’den Marc Stein’a göre New York Knicks, Mitchell takasını gerçekleştirse bile yine de Russell Westbrook‘u da takasla kadrolarına katmayı düşünüyor.

ABD’de basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Knicks’in bu takas senaryosunda Julius Randle‘ı masaya koymak istediğini, böylelikle 4 yıllık toplam 117 milyon dolarlık sözleşmesinin son 3 yılından kurtulmayı hedeflediği belirtiliyor. Bilindiği gibi Westbrook’un sözleşmesinde 1 yıl bulunuyor ve 2023 yazında serbest kalacak. Knicks yönetimi böylelikle 2023-24 sezonu öncesinde genç oyuncusu RJ Barrett’ın sözleşmesini uzatmaya yetecek maaş boşluğunu yaratabilir.

Bildiğiniz üzere Westbrook sözleşmesindeki oyuncu opsiyonunu kullanıp bir yıl daha Los Angeles Lakers‘ta kalmayı seçmişti ve 2022-23’te 47.1 milyon dolar kazanacak. Lakers ilk olarak Westbrook’u Irving takasında kullanmayı deneyecel ama olmazsa alternatif olarak Randle’ı düşünebilirler.

Randle geçen yıl istikrarlı bir performans sergileyememiş ve beklentileri karşılayamamış olsa da, Knicks ile geçirdiği son iki sezonda maç başına 22.1 sayı, 10.1 ribaund, 5.6 asist ortalamaları yakaladı. Tekrardan iddialı bir kadro kurmak isteyen Lakers’a, LeBron ve Davis’in yanında üçüncü bir skor gücü olarak takıma güç katabilir.

Önemli bir noktanın daha altını çizmek lazım, Knicks ile Lakers arasında bu takas gerçekleşecekse Knicks’in sadece Randle’ı göndermesi yeterli olmayacak. Westbrook’un maaşını karşılayabilmek için Fournier ve Rose’u da pakete eklemeleri gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …