Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Francisco ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekipleri arasında yaz dönemini en hızlı geçirenlerden biri olan Maccabi Tel Aviv, guard rotasyonuna bir ekleme daha yapacak.

İsrail Winner League ekibi, Wall Sport’da yer alan habere göre Manresa‘da izlediğimiz Sylvain Francisco ile 3 yıllık kontrat imzalayacak ve onu gelecek sezon için bir takıma kiralık olarak gönderecek.

1.85 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Endesa’da 30 maçta ortalaam 18.5 dakika süre alırken 10.7 sayı, %34.2 3sayı, 1.2 ribaund, 3.3 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta ortalama 20.4 dakika sahada kalırken 11.8 sayı, %31.1 3sayı, 1.8 ribaund, 3.2 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Onun için tam anlamıyla ele avuca sığmayan bir guard diyebiliriz. Koç Martinez’in sisteminde Manresa’nın Şampiyonlar Ligi’nde Final Four’a gittiği yolda önemli bir rolü olmuştu. Gelin birlikte onu biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Müthiş bir top tekniği ve fundementalı var, rakiplerini flaş yön değiştirmelerle ekarte edebiliyor, birebirlerde etkili bir guard. Vücut dengesi çok iyi olan bir guard, çembere gittiği pozisyonlarda uzunlara karşı teması alsa da pozisyonları bitirebiliyor ya da atletik özelliklerini kullanarak havada asılı kalarak en azından rakipleri faul yapmaya zorluyor. Dolayısıyla çizgiye fazlaca giden bir guard ve oradan da yüksek yüzdeyle rakipleri cezalandırmayı biliyor. İkili oyunları verimli oynayan, çok iyi organize eden bir oyun kurucu. Üçlü tehdite sahip ve hem paslasıyla hem de potaya gidişleriyle etkili oluyor. Bunların yanında açık alanda da tahmin edeceğiniz gibi üretken bir guard, yarı sahada olduğu gibi tam sahada da takımını çok iyi organize ediyor. Savunma tarafında ise topa baskı yapma ve pas aralarına girme konusunda etkili bir silah. Çaldığı bu toplarla da yine takımını tam sahada koşturmayı seven bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Evet dış şut tehditi bulunan bir guard ve çabuk ve akıcı bir şut mekaniği var. Ancak istikrarlı bir şutör değil, şut seçimlerini daha verimli kılmak zorunda. Maç ve maç çok düşük yüzdelerle oynayabiliyor, çember dövdüğü maçlar görebiliyoruz. Fiziksel dezavanjlarının da etkisiyle ribaundlarda sıkıntılı bir isim. Aynı şekilde bu zaaflar onu savunmada da zorluyor. Rakipler onları potansiyel bir alçak post hedefi olarak görüyorlar.

Maccabi’nin mevcut kadrosunda iki tane elit oyun kurucu var, Brown ve Baldwin. Ama Francisco da genç ve potansiyelli bir guard, dolayısıyla onu kaçırmamak için bu transferi yaparak geleceğe yatırım yapmaları normal. Fransız guard fiziksel dezvantajları bulunsa da atletizmi, çabukluğu ve organizasyon becerisi ile Euroleague’de ilk beş olmasa da alternatif guard olarak kesinlikle faydalı olabilecek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …