Güncel Haberler

RESMİ: Manisa, Tecrübeli Guard Cruz ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Manisa BBSK kadrosunu tanıdık ve tecrübeli bir guard ile güçlendirdi.

Geçen sezon ülkemizde Tofaş forması ile izlediğimiz Francisco Cruz ile gelecek sezon için anlaşıldığı duyuruldu.

1.91 metre boyunda olan 32 yaşındaki Meksikalı guard, geçen sezon BSL’de 24 maçta ortalama 27.7 dakika süre alırken 13.1 sayı, %41.2 3sayı, 2.8 ribaund, 4.1 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Cruz etkili şutları ile bilinen bir guard olsa da son yıllarda komple bir skorer olduğunu kanıtladı. Afyon’dan sonra Tofaş forması ile de BSL sahnesinde kendisini gösterdi. Atletik ya da süratli bir oyuncu değil belki ama basketbol IQ’su yüksek bir isim ve penetre şut pas tercihlerini iyi kullanan bir guard. Hatta tepe ikili oyunlarınında hem bitirici hem de organizatör olarak katkı verebiliyor. Savunma konusunda vasat bir isim olsa da takımını zayıf halka olarak yanlız bırakacak kadar da kötü değil. Oyunun bu alanında da çalışkan bir isim ve artan tecrübesi artı pozisyon bilgisi ile birebirde olmasa da takım savunmasında rotasyonları kaçırmayan, rotasyonlara destek olan bir guard.

Koç Çakı da koç Demir de onun tecrübesinden ve hücumdaki yeteneklerinden çok iyi faydalandılar ki yüksek tempoda etkisini daha fazla gösterdi. Yarı sahada hem organizasyon becerisi ile takıma liderlik etti hem de dribbling üstü etkili birebirleri ile bir çok maçta takımın en önemli skor opsiyonu oldu tartışmasız.

Kadroya Roberson gibi bir skoreri eklemiş olduklarını düşündüğümüzde Cruz’un organizasyon becerilerine daha fazla ihtiyaçları olacak diyebiliriz. Ama tabiki Cruz da gerektiğinde skor yükünü çekebilecek, hücuma liderlik edebilecek bir isim. Yani kısaca ilk sezonunda ana hedefi ligde kalmak olan Manisa adına guard rotasyonunun tecrübe ve skor potansiyeli açısından gayet iyi bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu ikili birlikte sahada olduğunda savunmada sorun yaşayacaklarını da belirtmemiz lazım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …