Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Bost ile Sözleşme Yeniledi

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, yıldız oyun kurucusu ile kontrat yeniledi.

Sarı kırmızılılar yaptıkları açıklamayla Dee Bost ile 1+1 yıllık yeni bir kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Geçtiğimiz sezon göstermiş olduğu performans ile büyük Galatasaray taraftarının sevgisini kazanan başarılı oyun kurucumuz Dee Bost 1+1 yıl daha parçalı formamız ile parkelerde olacak.

Yarı finalde Anadolu Efes karşısında sonlanan 2021/22 sezonunda Dee Bost, ING Basketbol Süper Ligi’nde 7’si play-off olmak üzere 34 maçta forma giydi. Bulduğu 488 sayı, 14.35 sayı ortalaması ile takımımıza katkı veren başarılı oyuncumuz, 6.74 asist ortalaması ile de ligin en iyi asist yapan oyuncuları arasında üçüncü sırada yer aldı. Dee Bost ayrıca ligde gösterdiği etkili performas ile 18.21 verimlilik puanı ortalaması da yakaladı.

Basketball Champions League’de ise 12 maçta görev alan oyuncumuz 13.7 sayı, 5.3 asist, 4.0 ribaunt ve 14.8 verimlilik puanı ortalamaları yakaladı.

2021/22 sezonunda sahada göstermiş olduğu başarılı performans ve yaptığı asistler ile taraftarımızın orkestra şefine benzettiği Dee Bost’a 15 bin kişilik Sinan Erdem orkestrası ile başarılarla dolu bir sezon dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …