Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız da Antetokounmpo İçin Devrede (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Sırp basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Adriyatik Ligi şampiyonunun gündemindeki isim ise LDLC Asvel Villeurbanne forması ile izlediğimiz Kostas Antetokounmpo. Yunan uzun ile Olympiakos da ciddi şekilde ilgileniyor.

2.08 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç uzun, geçtiğimiz sezon Pro A’da 26 maçta ortalama 10.7 dakika süre alırken 3.9 sayı, 2.1 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 26 maçta ortalama 13.7 dakika sahada kalırken 5.8 sayı, 2.7 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Yunan uzun hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kostas saf bir atlet ve önemli fiziksel özelliklere sahip ağabeyi gibi. Ancak halen ham bir uzun. Mental olarak da fiziksel olarak da gelişimini sürdürüyor ki oyunu öğrenmeye de devam ediyor. Birçok uzun gibi o da 26-27 yaşından sonra olgunluk dönemine girip en verimli dönemini yaşayacak. Kızıl Yıldız’ın elinde geniş bir uzun rotasyonu var, Martin, Kuzmic, Mitrovic, White ve Ilic ile beraber 4-5 numarada farklı opsiyonlara sahipler. Ancak Antetokounmpo da enerjisi, atletizmi, yüksek motoru ve hücum ribaundlarında giderek artan etkinliği ile çok faydalı bir uzun. Kalınlaşması, savunma ribaundlarına konsantre olması ve sırtı dönük silahlarını geliştirerek hücumda takıma daha fazla skor katkısı vermesi gerekiyor. Açıkçası Kızıl Yıldız gibi uzun rotasyonu bu kadar geniş olan bir takıma gitmesi gelişimi adına onun adına pek mantıklı bir hareket olmaz. Aksine daha fazla sorumluluk ve süre bulacağı bir takıma gitmesi doğru hamke olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …