Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos’un Hedeflerinden Biri Gudaitis (Analiz)

Koç Radonjic yönetiminde yeniden yapılanma dönemine giren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos‘un uzun rotasyonuna eklemek istediği isimlerden biri belli oldu.

SDNA’da yer alan habere göre sezona Zenit’de başlayan ve Napoli‘de tamamlayan Arturas Gudaitis ile ilgileniyorlar.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun, Zenit ile Euroleague sahnesinde 17 maçta ortalama 19.5 dakika süre alırken 6.7 sayı, 4.2 ribaund ve Napoli ile Serie A’da ise 7 maçta ortalama 18.6 dakika sahada kalırken 7.4 sayı, 5.3 ribaund istatistikleriyle katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Koç Radonjic, Papagiannis’e alternatif olarak savaşçı ve ribaundçu bir uzun ile yola devam etmek istiyor. Bu anlamda da Gudaitis hem savunmada hem de ribaundlarda aradığı isim diyebiliriz. İkili oyun savunmasında kısaların karşısında daha iyi durabilen bir uzun olan Litvanyalı, çember koruyuculuğu konusunda da iyi bir isim. Elbette işin hücum tarafında ise Lauvergne’in yerini dolduramaz, sınırlı bir uzun bu konuda. Ancak onun hakkındaki en büyük soru işareti sağlıklı kalıp kalamayacağı, kariyerinin son yıllarında en çok canını yakan, verimini düşüren bu oldu çünkü.

Profesyonel kariyerine başladığı takıma geri dönüyor olması ve ülkesinde oynuyor olması onun mental anlamda daha yüksek seviyelere çıkacağının bir göstergesi. Kadrolarına 4 numara pozisyonu için Williams’ı katmış oldular bu nedenle de hücum anlamında Gudaitis’in kısırlığını kapatabilirler. Zaten bu sezon problemleri çember savunma ve ribaundlardı genel olarak. Gudaitis bu iki soruna da çare olabilecek kaliteli bir uzun. Kariyerinin düşüşe geçtiği ama aslında bir uzun için en verimli yaşlarını geçirdiği bu dönemde ülkesine dönerek burada tekrar Euroleague sahnesinde boy göstermek onun için de iyi bir fırsat, güzel bir meydan okuma olacak. Koç Radonjic bu artıları kullanıp onu işlemeyi başarıp sağlıklı tutabilirse Panathinaikos’a pota altında ribaundlar ve savunma anlamında ciddi şekilde değer katabilir.

https://youtu.be/shNu6aSej1c

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …