Güncel Haberler

İDDİA: Fontecchio, Utah ile İmzalıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Cazoo Baskonia‘da önemli bir ayrılık yaşanacak.

2020 yazında takıma Alba Berlin’den katılan Simone Fontecchio, Eurodevotion’un haberine göre NBA ekiplerinden Utah Jazz ile 2 yıllık toplam 6.25 milyon dolar değerinde bir kontrat imzalıyor.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki İtalyan forvet, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 31 maçta ortalama 26.9 dakika süre alırken 11.0 sayı, %40.2 3sayı, 4.4 ribaund, 2.4 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Güçlü fiziği, atletik özellikleri ve enerjisi artı çalışlanlığı ile öne çıkan bir forvet. Hücumda ise en önemli silahının yüksek yüzdeli ceza üçlükleri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca bu sezon hem koç Ivanovic hem de koç Spahija’dan aldığı kredi sayesinde dribbling üstünden kendi şutunu yaratma konusunda önemli bir gelişim sergiledi, bu da onu sahadayken takımın 2 ya da 3. skor opsiyonu yaptı. İlk adımının çok çabuk olmaması ve bu nedenle de rakibini genelde tam anlamıyla geçememesi artı fiziksel oyunu da fazla sevmemesi nedeniyle genelde penetrelerde potaya gitmek yerine orta mesafeleri tercih ediyor, bu da pozisyonuna ve topla etkinliğine rağmen faul çizgisine fazla gidememesine, potansiyel skor katkısının düşmesine neden oluyor. Hücumda bir diğer geliştirdiği nokta da topsuz koşular. Baskonia’nın harekete dayalı set hücumlarında gerek forvetten gerek dip çizgiden yaptığı koşularla kendisine alan yaratabiliyor. Hızlı hücumlarda da hem dribbling ile ortaya girerek pozisyonları tam sahada kendi bitirebiliyor hem de kanat koşularında atletizmini de kullanarak iyi bir bitirici olduğunu gösteriyor. Aldığı sürelerin artması ve sahada da fazla kalarak tecrübe edinmesiyle pozisyon bilgisi de iyi seviyelere geldi, fiziksel artılarını kullanarak ribaundlara da artık daha fazla katkı veriyor.

Hücumda önemli eksilerinden birisi yukarıda da belirttiğim üzere fiziksel temastan genelde kaçmaya çalışması ile beraber potadan uzak oynaması, güçlü fiziğine rağmen alçak postta silahlarının olmaması. Diğer taraftan savunmada da benzer şekilde alçak postta kalmayı, rakipleri ile göğüs göğüse çarpışmayı çok sevmiyor, bu da onun savunma direncini düşürüyor. Henüz genç bir oyuncu ve bu iki alanda da kendisini geliştirebilecek potansiyele, kumaşa sahip.

Güçlü fiziği, atletizmi, çabuk ayakları ve dış şut tehditi ile NBA’de 3 numarada rahatlıkla süre bulabilecek, 3&D rolünü üstlenebilecek bir isim. Savunmada NBA sahnesinde de perimeterede sorun yaşamayacağını, hatta faydalı olacağını düşünüyorum ama fiziksel oyundan artık kaçma şansı yok, çarpışmayı, boğuşmayı ve sertliği günlük rutini haline getirmeli. Yeniden yapılanan Jazz’da kendisine 8 ya da 9. adam rollerini bulup aldığı süreleri iyi değerlendirebilirse dribbling üstü tehditlerini geliştirip NBA’de iyi bir bench oyuncusu olabilir 2. yılından itibaren.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …