Güncel Haberler

İDDİA: Real’in 4. Fransız’ı Cornelie Oluyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in iddialı ekiplerinden İspanya Liga Endesa şampiyonu Real Madrid, kadrosuna Causeur, Yabusele ve Poirier’in ardından 4. Fransız olacak bir uzun eklemesi yapıyor.

Geçen sezon Denver Nuggets forması ile izlediğimiz Petr Cornelie ile Basketnews’da yer alan habere göre anlaştılar.

2.11 metre boyunda olan 27 yaşındaki Fransız uzun, geçen sezon NBA’de 13 maçta ortalama 2.9 dakika süre alırken, G-League’de ise 30 maçta ortalama 32.6 dakika süre alırken 17.7 sayı, %32.8 3sayı, 12.7 ribaund, 2.8 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Cornelie hem 4 hem de 5 numara görev alabilen, mobil ve dış şut tehditi bulunan çok yönlü bir uzun. Öncelikle fiziksel özelliklerine bakacak olursak, 2.11 metre boyunda olmasına rağmen çok hareketli bir oyuncu, ayrıca uzun kolları ve bacakları sayesinde sahada bir çok avantaja sahip. Yumuşak bilekleri sayesinde hem orta mesafeden hem de yay gerisinden şut tehditi bulunması oldukça etkileyici. Sahanın her iki alanında da agresif, çalışkan ve yüksek enerji sarfeden bir oyuncu. Ribaundlarda fark yaratabilen bir isim ki zaten patlayıcılığı ve atletizmi sayesinde zaten skor potansiyelinin önemli bir kısmı ikinci şans sayılarından oluşuyor. Bu sezon ikili oyunlardaki devrilme ve pota altında bitirme verimliliğini de iyi seviyelere çekmiş durumda. Ayrıca yine bu özellikleri artı uzun kolları, sezgileri ve zamanlaması sayesinde blok tehditi de olan bir uzun. İkili oyun savunmasında da kısaların karşısında kolay yenilmiyor, çabuk bacakları, uzun kolları ve yanal çabukluğu önemli avantajlar.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Elbette artık biraz daha güçlendi ve kalınlaştı ama halen 5 numara fiziğinde değil. Alçak postta son iki sezonda kendisini iyi geliştirdi, artık bir kaç silahı var ama bir üst seviyeye çıkmak için yeterli değil, sırtı dönük tehditini arttırmalı. Aynı şekilde zamanlama ve pozisyon alma gibi konularda gelişimini sürdürüyor ama henüz katetmesi gereken uzun bir yol var.

Fransız uzun kesinlikle önemli bir yetenek ve G-League sahnesinde çıktığı maçlarda artı NBA’deki antrenmanlar sayesinde gelişimini hızlandırdı, artık daha güçlü daha tecrübeli daha sert uzunlarla boğuşmayı, onlara üstünlük kurmayı öğrendi. Real Madrid’in elinde Poirier, Tavares, Randolph, Yabusele gibi önemli isimler var 4-5 rotasyonunda. Bu nedenle de gelişimi için fırsatı olacaktır, ciddi sorumluluklar almayacağı ve üzerindeki baskı da az olacağı için bu önemli uzunlardan kapabileceklerini kapıp gelişimini sürdürmesi temel hedefi olacak. Artık 27 yaşında ve uzunların genel olarak en verimli olduğu döneme girmiş durumda. Özellikle dış şut tehditi ile beraber Real’in hücumlarına derinlik katacağını belirtmek gerekli. Bu transfer gerçekleşirse Real’in zaten güçlü olan uzun rotasyonunu bir kademe daha yukarı çekip çeşitlendireceğini net olarak söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …