Güncel Haberler

İDDİA: BCL’nin MVP’si Moneke, NBA’de Forma Giyecek! (Analiz)

Geçtiğimiz sezon Manresa forması ile FIBA Şampiyonlar Ligi’nde MVP seçilen Chima Moneke, yeni sezonda NBA sahnesine çıkacak.

Fox40 News’da yer alan habere göre Nijeryalı forvet yeni sezonda Sacramento Kings forması giyecek. Bildiğiniz üzere iki Euroleague ekibi Asvel ile Zalgiris onunla ciddi şekilde ilgileniyorlardı.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Nijeryalı 4 numara bu sezon Endesa’da 36 maçta ortalama 24.5 dakika süre alırken, 14.5 sayı, %29.0 3sayı, 8.2 ribaund, 1.5 asist, 1.6 top çalma, 20.3 verimlilik puanı ve BCL’de ise 15 maçta ortalama 22.8 dakika sahada kalırken 13.9 sayı, %35.0 3sayı, 6.3 ribaund, 1.1 asist, 1.2 top çalma, 14.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Moneke hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım zaten.

Peki NBA sahnesinde neler yapabilir… Enerjisi ve motoru yüksek, açık alanda koştukça verimliliği artan, hem savunmada hem de hücumda tempoyu seven bir oyuncu için NBA sahnesinde başarısız olacak demek doğru olmaz. Ancak tabiki NBA sahnesinde 4 numara için fiziksel anlamda yetersiz kalacağı, 3 numara için ise hem şut tehditinin istikrarsız olacağını hem de top tekniğinin zayıf kalacağını belirtmek lazım. Bu nedenle de iki forvet pozisyonu arasında sıkışıp kalması yüksek ihtimal. Kings onu kenardan 8 ya da 9. adam olarak getirip savunmada fiziksel oyun, sertlik ve enerji anlamında kullanmak isteyecektir. Açıkçası Euroleague’de rahatlıkla bir ilk beş oyuncusu olacakken NBA’de sınırlı dakikalar alacağını belirtmek lazım. Eğer dış şut tehditini istikrarlı hale getirebilirse NBA’de 3&D tarzı bir 3 numaraya evrilebilir. Ama şuanda hücumda özellikle yarı sahada çok sınırlı, savunmada ise takıma katkı sağlayabilecek bir isim görünümünde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Peristeri, Bonn’u Farklı Geçerek Kolay Lokma Olmadığını Gösterdi

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Peristeri konuk ettiği Telekom Bonn‘u 90-622lik skorla …