Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Williams ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, koç Radonjic yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girdi.

SDNA’da yer alan habere göre Yunanistan Ligi finalisti, Karadağlı koçun FC Bayern Munich’den eski öğrencisi olan, geçtiğimiz günlerde Maccabi Tel Aviv ile vedalaşan Derrick Williams ile prensipte anlaştılar.

2.03 metre boyunda olan 31 yaşındaki NBA patentli tecrübeli oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 35 maçın 31 tanesinde ilk beş çıkarken ortalama 25 dakika süre almış, 9.4 sayı, %37.8 3sayı, 3.1 ribaund, 9.1 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

NBA’de 3 ve 4 numara arasına sıkışan, beklentileri karşılayamayan Williams, Avrupa’daki ilk senesinde ise Bayern forması ile Euroleague’de patlama yapmıştı. Bunun nedeni o dönem koç Radonjic’in ona hücumda tanıdığı özgürlüktü. Sonrasında ne Fenerbahçe’de ne de Valencia ve Maccabi bu özgürlük ona verilmedi, bu nedenle de performansı düştü. Aslında geçtiğimiz sezonun ilk bölümünde kendisini bulmuştu ama sezonun ilerleyen döneminde bir düşüş yaşadı.

Tecrübeli oyuncunun gelin öncelikle artılarına bakalım… Williams atletik özellikleri, patlayıcılığı ve yüksek enerjisi ile etkili olan, özetle tempoyu seven ve açık alanda koştuğunda verimliliği artan bir isim. Hücumda bir diğer önemli silahı da dış şutlar, guardlar kadar yüksek yüzdeyle üçlük kullandığını görmüştük bu sezon Maccabi forması ile. Sahanın diğer tarafında da konsantre olduğu zaman elit bir savunmacıya dönüşebiliyor, bunun elinde tüm ekipmanlar var. Güçlü fiziği ve atletizmi sayesinde alçak postta kolay yenilmediği gibi, zayıf taraftan gelerek yaptığı bloklarla ve adam değişmelerde kısaların karşısında çabuk ayakları ile kalabilmesiyle savunmanın her alanında faydalı bir isim.

Gelelim eksilerine… Öncelikle potaya yakın oynamayı sevmeyen bir 4 numara, genelde o sahadayken Maccabi’nin de 4 dışarıda oynadığını gördük. Perimetreden potaya atak ederek ribaundları kovalayan bir isim. Tabi bu da ribaundlar konusunda beklentilerin altında kalmasına neden oluyor. Evet şut mekaniği ve yüzdesi gayet iyi ama yine de şutuna fazla konsantre olması, diğer opsiyonları görmesini engelliyor ve tek taraflı düşündüğü için verimi düşebiliyor ki vasat seviyede bir pasör olduğunu da belirtmek lazım. Her ne kadar yüzü dönük potaya gidebiliyor olsa da top tekniği üst seviyede değil, adam eksiltmeden çok direkt potaya giderek atletizmi ve paatlayıcılığı ile pozisyonları bitirmeye çalışıyor. Savunma tarafında teması fazla sevmemesi ve hücumda olduğu gibi yine çemberden uzak kalmayı sevmesi, 5 numaradaki takım arkadaşının yanlız kalmasına neden oluyor. Ayrıca oyunun bu tarafındaki konsantrasyon ve sürdürülebilirlik konularına özen göstermeli mutlaka.

Yeniden yapılanma sürecine giren Panathinaikos’ın direksiyonunda koç Radonjic’in eski öğrencilerinden biri olan Wolters olacak yine ve benzer şekilde forvet rotasyonuna da koçun tanıdığı, bildiği bir yıldızı istemesi gayet normal. Oyuncular birbirleriyle oynamamış olsalar da koçun sistemini biliyor olmaları takımın kimyası ve sisteme kolay adapte olabilmeleri adına kritik önem taşıyor. Bunun yanında Williams, Maccabi’de iyi bir sezon geçirdi ama çok iniş çıkış yaşadı. Avrupa’ya ilk geldiğinde Radonjic yönetimindeki Bayern’de sergilediği basketbolu (13.4 sayı, 4.2 ribaund) bir daha tekrarlayamamıştı. Şimdi onun için büyük bir fırsat olacak ve tabiki Pana da ondan aynı o performansı bekliyor gelecek sezon.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …