Güncel Haberler

NBA Yıldızı Embiid, Fransa Vatandaşlığı Aldı!

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Philadelphia 76ers’ın Kamerun asıllı yıldız pivotu Joel Embiid Fransa pasaportunu aldı.

Son 2 sezondur NBA normal sezon MVP oylamasında 2. sırada yer alan yıldız pivot, resmi olarak Fransa vatandaşlığını aldı.

Hatırlayacağınız üzere Kamerun asıllı pivot, daha önce Fransa Milli Takımı’nın formasını giymek istediğini dile getirmişti. Her ne kadar prosedürel anlamda 2022 FIBA EuroBasket’te forma giymesine bir engel olmasa da Fransa Federasyonu ve yıldız pivot bu turnuvayı pas geçme konusunda anlaşmış durumdalar.

2021-22 sezonunda yaşanan Ben Simmons krizine rağmen takımını adeta tek başına play-off’a taşımayı başaran Embiid, forma giydiği 68 maçta 30.6 sayı, 11.7 ribaund, 4.2 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …