Güncel Haberler

İDDİA: Petkim Spor, Prewitt ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, kadrosunu tanıdık bir forvetle güçlendiriyor.

Sports TV’de yer alan habere göre geçtiğimiz sezonu Brose Bamberg’de tamamlayan ve daha önce ülkemizde Teksüt Bandırma formasını terletmiş olan Omar Prewitt ile anlaşma sağladılar.

2.01 metre boyunda olan 27 yaşındaki kanat oyuncusu, geçen sezon BBL’de 36 maçta ortalama 26.3 dakika süre alırken 12.3 sayı, %34.8 3sayı, 3.6 ribaund, 3.8 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2019-20 sezonunda ülkemizde Bandırma formasını giyen ve sonrasında Nymburk ile Bamberg formalarını terletmiş olan istikrarlı ve skorer yönü ön planda plan yetenekli forvetin artılarına eksilerine gelin birlikte bakalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Dış şut tehditi en önemli silahlarından biri. Bu sezon Bamberg’de yüzdesi biraz düşse de (34.8), kariyeri boyunca yaklaşık %40 ile üçlük kullanan bir isim. Topu yüksekten çıkardığı, çabuk ve yumuşak mekaniği ile özellikle ceza atışlarında çok etkili bir şutör. Dribbling üstü pozisyonlarda kendisine alan yaratıp kullandığı şutlar var ama bunlar ceza şutları kadar etkili ve yüzdeli değil. İkili oyunlarda organizatör olarak da başarılı bir isim, genellikle pas&şut tercihlerini doğru yapıyor. Saha görüşü yüksek, gerek köşelerdeki ceza atıcılarını, gerekse devrilen uzunları besleyebiliyor. Bencil bir oyuncu olmaması ve savunma ona konsantreyken arkadaşlarını beslemesi önemli artılardan biri. Tam sahada da verimi artıyor, boyuna ve fiziğine göre motoru oldukça yüksek, tüm sahayı hızlı bir şekilde geçebiliyor. Hem Nymburk hem de Bamberg’de tempo yükseldiğinde bulduğu fırsatları hep iyi değerlendirdi, gerek dribbling ile tüm sahayı geçerek bitirdiği pozisyonlarla gerekse koşucu olarak hücumları son noktada sayıyla bitirdiği pozisyonlarda. Geçiş hücumlarında da erken ama doğru tercihlerle şutunu bulan bir isim. Ribaundlar da güçlü olduğu konulardan biri. Zamanlaması ve sezgileri çok iyi, kendisinden uzun oyunculardan bile topu çekip alabiliyor bu sayede. Uzun kolları sayesinde pas aralarını kapatıp topları çalabiliyor. Zayıf taraftan yardım konusunda aktif. Ayrıca rotasyonları iyi yapan, savunma tarafında da oyunu iyi okuan ve hisseden bir kanat oyuncusu.

Geliştirmesi gereken noktalara bakalım… Birebir adam eksiltme ve dribbling üstü üretim konusunda iyi seviyede değil. Patlayıcı özelliği yüksek değil ve ivmelenme ya da çabuk yön değiştirme gibi özellikleri de zayıf. Bir kaç yön değiştirme ya da direkt potaya giderek ilk savunma hattını geçebiliyor potaya giderken. Her ne kadar çember altında iyi bir bitirici olsa da kontağı aldığı zamanlarda verimliliği düşüyor. Savunma tarafına bakacak olursa, vucudunun ağırlık noktası yukarıda olduğu ve reaksiyonları biraz ağır kaldığı için delici ve atletik isimlere karşı perimetrede zorlanabiliyor. Bu açığını fiziği ile kapatmaya çalışıyor ama pek kolay olmuyor. İkili oyunlarda perdelere takılabiliyor, ağır kalabiliyor manevralar esnasında. Savunmacısı ile kontak oluşturamadığı için ona şut mesafesi bırakıyor. Genelde organizatörün potaya gitmesine çok kolay izin veriyor ya da orta mesafee şutlar geliyor onun tuttuğu adamdan. Çok güçlü bir isim değil ve genelde onu bir alçak post hedefi olarak görüyor rakip takımlar. Teması fazla sevmediği için burada kolay yenilebiliyor.

Petkim büyük olasılıkla Aldridge ile devam edecek ve yeni guardları da Melson oldu. İki ismin de organizasyon yönleri çok kuvvetli değil. Bu nedenle kanat rotasyonuna böyle organizasyona katkısı da olabilecek bir şutör eklemeleri gayet doğru bir hamle takım kimyası açısından. Ülkemizi de tanıyor olması Prewitt’in adaptasyon sürecini kısaltacaktır. Dış şutları, ribaund katkısı, yardım savunmalarındaki etkinliği ve pozisyon yaratabilme becerisi ile Petkim’e değer katacak, iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …