Güncel Haberler

Micic’in NBA Çıkış Opsiyonu Hangi Tarihte Bitiyor?

Turkish Airlines Euroleague üst üste 2 şampiyonluk yaşayan Anadolu Efes ile beraber üst üste 2 kez Final Four MVP’si seçilen Vasilije Micic‘in NBA macerası için en az bir sezon daha beklemesi gerekecek büyük olasılıkla.

Sırp yıldızın Anadolu Efes ile son olarak imzaladığı 3 yıllık kontratta sadece NBA çıkışı var bu yaz için ve bu hakkı kullanabilmesi için son tarih 21 Temmuz sabahı. Dolayısıyla sayılı günler kalmış durumda.

Micic’in NBA’e olası transferi konusundaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Micic’in hakları bildiğiniz gibi Oklahoma City Thunder‘ın elinde ama hem takımdaki guard rotasyonunun kalabalık olması hem de play-off hedefi olmadığı için orada oynamayı istemiyor Sırp yıldız. Bu nedenle de haklarının takas edilmesini bekliyor ancak Thunder 28 yaşındaki yıldızın haklarını sadece 2.tur draft hakları karşılığında vermeyeceğini belirtti. Yani Nuggets, Bucks, Bulls ve Spurs gibi onunla ilgilenen takımların kalan 8-9 günlük sürede Thunder’ı takasa ve Micic’i de iyi bir kontratla NBA’e gelmeye ikna etmeleri gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …