Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Grant ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, guard rotasyonunu NBA patentli bir isimle güçlendirmek istiyor.

İtalya kaynaklı La Prealpina’ya göre Litvanya Ligi temsilcisi, geçtiğimiz günlerde Olimpia Milano tarafından serbest bırakılan Jerian Grant ile ilgileniyorlar. Temsilcimiz Türk Telekom da tecrübeli guard için devrede.

1.96 metre boyunda olan 29 yaşındaki Amerikalı guard, takıma geçen yaz katılmıştı ve geride bıraktığımız sezon Serie A sahnesinde 36 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 7.4 sayı, %40.2 3sayı, 1.9 ribaund, 2.7 asist ve Euroleague’de ise 26 maçta ortalama 12.9 dakika süre alırken 2.8 sayı ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Amerikalı guard hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Şimdi gelin bu olası transfere Zalgiris açısından bir bakalım… Grant, Euroleague’deki çaylak sezonunda zorlanmıştı. NBA tecrübesi bulunan ve daha önce Avrupa’da forma giymiş bir oyuncu olarak adaptasyon süresinin bu kadar uzun olmasını beklemiyordu Milano ve koç Messina. Şimdi Zalgiris ona ikinci bir şans vermek istiyor Euroleague sahnesinde. Yüksek baskebol IQ’su, çok yönlü performansı ve organizasyon becerisi ile yeniden yapılanan Zalgiris’e liderlik debilecek bir isim. Kalnietis ve Lekavicius gibi Euroleague sahnesinde ondan çok daha fazla tecrübesi bulunan isimler var kadroda. Ayrıca Milano’nun aksine Delaney ve Rodriguez gibi yıldızlar olmayacak rotasyonda. Burada, Litvanya temsilcisinde çok daha fazla sorumluluk alacağını, kendisini test etmesi için daha fazla fırsat bulacağını düşünüyorum. Bu da adaptasyon sürecini daha kısa ve verimli hale getirecektir. Koç Maksivyts onun pozisyonuna göre güçlü fiziğinden ve uzun boyundan savunmada da yararlanacaktır.

Özetlemek gerekirse Grant, sahada herşeyi yapabilen ama neredeyse hiç bir konuda elit olmayan bir guard. Dolayısıyla Zalgiris ondan bir yıldız performansı bekliyorsa bu transfer onlar adına büyük bir hayal kırıklığı olacaktır. Grant, organizasyon becerisi, zekası ve savunmadaki fiziksel artıları ile etkili bir görev adamı, rol oyuncusu Euroleague sahnesinde. Onun yanına 2 numaraya yüksek yüzdeli ve dominant bir skorer koyarsanız ve bu ikilinden en iyi verimi alabilirsiniz.

https://youtu.be/OQUYmdgNpGs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …