Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Campazzo’ya Teklifini İletti (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü ekiplerinden, son finalist Real Madrid eski yıldızını takıma döndürmek adına teklifini iletti.

Mate Al Aro’nun haberine göre İspanya Liga Endesa şampiyonu, eski oyun kurucusu Facundo Campazzo‘ya 3 yıllık 2.8 milyon euro değerinde bir kontrat önermiş, ayrıca teklifin bir parçası olarak da Arjantinli yıldızın NBA’e gitmek için ödemekte olduğu çıkış bedelinin kalan 1,38 milyon dolarlık taksidini de sileceğini belirtmiş. Campazzo’nun Denver Nuggets ile kontratı sona ermişti ve şuanda sebest oyuncu konumunda.

1.80 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, NBA’deki 2. sezonunda 67 maçta ortalama 17.9 dakika süre alırken 5.0 sayı, %29.7 3sayı, 1.8 ribaund, 3.3 asist ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Campazzo 2020’de NBA macerasına başlamadan önce Euroleague’in elit oyun kurucularından biriydi. Sürati, boyuna rağmen güçlü fiziği ve lider özellikleri ile Doncic’in gidişiyle beraber Real Madrid’i taşıyan isimdi. İşin hücum tarafında müthiş oyun zekası ve sihir niteliğinde verdiği paslarla rakip savunmaların nasıl canını sıktığını artı deliciliği ile birebirde durdurulması çok zor bir guard olduğunu biliyoruz. Bunun yanında savunmada da çok çalışkan ve sert bir oyuncu olan Campazzo, NBA sahnesinde ile Denver’de ele geçirdiği fırsatları açıkçası iyi dğerlendiremedi. Nitekim şuanda serbest bir oyuncu ve ismi transfer pazarında pek anılmıyor.

Her ne kadar önceliğinin NBA’de devam etmek olduğunu belirtse de yerinin Euroleague sahnesi olduğunu bence kendisi de yakında anlayacaktır. Real Madrid, Williams-Goss ile yolları ayırcak ve Heurtel’in de gidişi ile beraber oyun kurucu rotasyonunda sadece Llull kaldı ellerinde. Dolayısıyla Campazzo eskisinden de fazla süre ve sorumluluk alacak durumda Llull’un da ilerleyen yaşı düşünüldüğünde. Euroleague seviyesinde her takıma sınıf atlatabilecek, oyunun iki tarafında da bitmek tükenmek bilemey enerjisiyle fark yaratan bir oyun kurucu. Bu sezon rotasyondaki önemli zaaflara rağme Euroleague’de final oynayan ve Endesa’da şampiyon olan Real’in onun olası geri dönüşüyle beraber çok daha güçlü bir takım olacağı bana göre gayet net bir durum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …