Güncel Haberler

İDDİA: Gaziantep, Japonya’dan Hammonds’ı Transfer Ediyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Gaziantep, yeni forvetini Japonya’da buldu.

Sezonu Yokohama BC‘de tamamlayan Leyton Hammonds ile yerel basından Ali Budak’ın haberine göre gelecek sezon için anlaşma sağladılar.

2.03 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı uzun forvet, geçtiğimiz sezon 55 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 12.9 sayı, %33.3 3sayı, 4.9 ribaund, 1.1 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Oklahoma State çıkışlı olan Hammonds, profesyonel kariyerine Finlandiya’da başlamış sonrasında Macaristan, Polonya ve Rusya’da Enisey’de forma giydikten sonra Japonya’da şansını denemişti. Gelin bu gezgin forveti biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir bakalım… 3 numarada devşirme bir uzun fovet olduğu için dış şut tehditi ve yüzü dönük silahları ile ters eşleşmeler yaratabilen bir isim. Perdeler sonrası dışa devrilerek bulduğu üçlükler önemli skor opsiyonlarından biri onun için. Kariyerinin istatistiklere baktığımızda da göreceğimiz üzere en iyi sezonunu Enisey’de 2020-21 sezonunda geçirmişti. Buradaki skorer oyununun temelinde de yüksek yüzdeli üçlükler vardı zaten. Onunla beraber 4 dışarıda bir oyun anlayışını benimsemişlerdi. Topu yere vurup kendi şutunu yaratabiliyor, sadece yay gerisinden değil, orta mesafeden de yüzdeli bir şutör. Çabuk ve patlayıcı bir oyuncu olmasa da doğru koridoru bulduğunda atak ederek potaya gidebiliyor. Ayrıca tam sahada koşmayı seven bir forvet. Atletik özellikleri sayesinde özellikle kendi pota altında iyi bir ribaundçu.

Gelelim eksilerine… 3 ve 4 numara arasına sıkışmış bir forvet. 3 numara için atletizm ve ayak çabukluğu yeterli seviyede olmadığı gibi 4 numara için de fiziksel anlamda zayıf kalıyor. Perimetere savunmasında ağır kalmasının yanında alçak post savunmasında da yumuşak kalıyor, fiziksel teması sevmiyor. Bu durum onun hücum performansına da etkiliyor. Şutuna çok güvenen bir 4 numara ve potadan uzak kalmayı tercih ediyor. Bu da hücumdaki etkinliğini iyice sınırlandırıyor, nitekim Japonya Ligi’nde düşük bir üçlük yüzdesi ile oynadığı için skor potansiyeli de beklentilerin çok altında kalmıştı. Ayrıca hücumda tek yönlü olduğunu, pas yeteneklerinin vasat olduğunu da belirtelim.

Gaziantep’in yeni 5 numarası Egbunu, potaya yakın oynamayı seven, boyalı alanda etkili bir uzun. Dolayısıyla ona alan açmak ve saha yerleşimini doğru yapabilmek adına koç Açık’ın 4 numarada böyle şutör bir isme yönelmesi şaşırtıcı değil elbette. Hammonds, dribbling becerisi de bulunan bir forvet ve Egbunu’nun içerde etkili olduğu anlarda yay gerisinde kendisine bir çok boş şut ya da koridor bulacaktır, bunları nasıl ve ne yüzdeyle cezalandıracağı Gaziantep’in sistemi adına kritik olacak.

https://youtu.be/QgyREQDB7aU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …