Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Evans ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, koç Maksyvtis ile yeniden yapılanma sürecine girdi ve guard rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

İsrail kaynaklı Sport5’da yer alan habere göre Litvanya Ligi ekibi Maccabi Tel Aviv ile yolları ayırması beklenen Keenan Evans ile anlaştı.

1.91 metre boyunda olan 25 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu geçtiğimiz sezon Winner Ligi’nde 31 maçta ortalama 25.6 dakika süre alırken 11.5 sayı, %41.2 3sayı, 2.3 ribaund, 4.0 asist, 1.2 top çalma ve Euroleague’deki çaylak sezonunda ise 33 maçta prtalama 25.6 dakika süre alırken 8.2 sayı, %32.9 3sayı, 2.5 ribaund, 3.5 asist, 1.2 top çalma ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Evans, her ne kadar skorer özellikleri ile ön plana çıksa da aslında hücumda komple özellikleri olan, modern oyun kurucu tanımına uyan bir isim. Avrupa basketbolunun en önemli faktörlerinden biri olan ikili oyunları iyi yöneten, skor tehditi kadar pas tehditi, saha görüşü ve organizasyon becerleri de ortalama üstü seviyede olan bir guard. Bir çok Amerikalı guard gibi o da birebirler konusunda çok etkili, yüksek top tekniği sürati, deliciliği atletizmi artı patlayıcılığı ile izolasyon oyunlarında topu rahatlıkla emanet edebileceğiniz bir isim. Bunun yanında yine Amerikan basketbolunun içinde yetişmesinden dolayı tempoyu seven, olabildiğince takımını da koşturup basketbolu tam sahada oynamak isteyen bir oyuncu. Şutları elbette elit seviyede değil ama en azından istikrarlı ve güvenilir olduğunu söyleyebiliriz, dribbling üstü üçlük tehditi de olması önemli.

Gelelim savunmadaki durumuna. Öncelikle ikili oyunlarda henüz beklenen seviyede değil, Avrupa basketbolundaki öğrenme süreci devam ediyor. Hem perdelere takılabiliyor hem de ne zaman perdelerinde altından geçip ne zaman üstünde kalması gerektiğine karar veremiyor. Savunmacısıyla gerekli fiziksel kontağı kuramadığı gibi onlara fazla alan tanıyor. Aslında fiziksel artıları ve çabuk ayakları ile iyi bir savunmacı olmak için gerekli her artıya sahip ama pozisyon bilgisi, konsantrasyon ve oyun okuma konularını geliştirmesi gerekiyor. Diğer taraftan top çalma konusunda ve pas aralarını takip etme anlamında iyi bir oyuncu.

Maccabi ile geçirdiği çaylak sezonun Euroleague sertliğinin onu zorladığını görmüştük, skor potansiyeli ciddi anlamda düşmüştü. Elbette Wilbekin gibi topu seven bir yıldız ile beraber rotasyonu paylaştığı için kullandığı top sayısı da azdı. Şimdi Zalgiris ona çok daha önemli bir rol verecektir ve bu fırsatı iyi değerlendirip hücumdaki yeteneklerini artık alıştığı Euroleague savunmaları karşısında sergileyebilirse bu seviyelerde kalıcı olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …