Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Kendisine Önerilen Petrusev Hamlesini Düşünüyor (Analiz)

Yeniden yapılanma sürecine giren Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, tanıdık bir uzunu kadrosuna katmayı düşünüyor.

Totalbasket’de yer alan habere göre Yunanistan Ligi şampiyonu, kendisine önerilen temsilcimiz Anadolu Efes‘den ayrılmış olan Filip Petrusev‘i kadrosuna katmayı düşünüyor.

2.11 metre boyunda olan 2000 doğumlu Sırp uzun bu sezon BSL’de 13 maçta ortalama 21.9 dakika süre alırken 15.2 sayı, 6.2 ribaund, 1.0 asist, 1.2 blok ve Euroleague’de ise 22 maçta ortalama 9.9 dakika sahada kalırken 5.2 sayı, 1.6 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Panathinaikos, Euroleague’in son dönemde hayal kırıklığı yaratan takımlarından biri ve artık koç Radonjic yönetiminde doğru hamleler yaparak iyi bir takım kimyası oluşturmak istiyorlar. Uzun rotasyonlarında şuan için kontratı devam eden iki isim var; Papagiannis ve Kavvadas. Dolayısıyla rotasyonu biraz genişletmek ve gençleştirmek istemeleri normal, bu yolda da Petrusev gibi yüksek potansiyelli genç bir uzunun onlara değer katacağını söyleyebiliriz.

Petrusev, Efes gibi son şampiyon ünvanı ile sahnede olan bir takımda üstündeki baskıyı kaldıramadı mental olarak. Koç Ataman’ın özellikle savunmada beklediği performansa yaklaşamadı. Koç Radonjic’in Adriyatik Ligi gümnlerinden yakından tanıdığı bir isim olan Petrusev’in savunmadaki zaaflarına karşın hücumdaki etkinliği düşünülünce bu transferin onlara faydalı olacağı net. Ayrıca Papagiannis veya Kavvadas gibi klasik 5 numaralarla birlikte 4 numara görevinde de yer alabilir şut tehditi olduğu için. Açıkçası Efes’deki kötü performansı benim adıma kalitesinde ya da potansiyelinde bir düşüş sebebi değil. Ona bir şans daha verilmesi gerektiğini, düşünüyorum. Gelişimini ivmelendirmek adına tekrar Euroleague sahnesinde boy gösterebilecek olmasının da onun adına önemli olacağını, burada üstünde baskı olmadan alacağı süreleri daha iyi değerlendireceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …