Güncel Haberler

İspanya’nın Kaptanı Rudy de Brown’un Devşirilmesine Karşı Çıktı

Lorenzo Brown‘ın devşirilerek İspanya Milli Takımı‘nın yer alacağı 2022 FIBA EuroBasket‘de oynatılacak olmasına takım kaptanı Rudy Fernandez de tepki gösterdi.

Fernandez, “Federasyon Başkanı Jorge Garbajosa’ya kendi görüşümü söyledim. Bir kaptan olarak görüşümü belirtmem gerekiyordu. Bu olay bana doğru gelmiyor. Ülkeyle hiçbir bağı olmayan ismin devşirildiğini basından öğrendim.”

Fernandez, Serge Ibaka ve Nikola Mirotic gibi diğer devşirilen oyuncularla durumun farkını da açıkladı:

Mirotic ve Ibaka ile de oynadım. Onlar da yabancı oyunculardı fakat genç yaşlarından itibaren İspanya’da eğitim görmüşlerdi ve bu, ülkeyle özel bir bağ kurmalarını sağlamıştı. Lorenzo’ya elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız çünkü günün sonuna o da bizim için mücadele edecek. Yine de o kontenjanı hak eden birçok İspanyol oyuncunun olduğu ve hak ettikleri değeri göremeyeceklerini de unutmamak gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya Milli Takımının Aday Kadrosu Açıklandı (Euroleague oyuncuları yok)

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri L grubunda mücadele eden İspanya‘nın aday kadrosu belli oldu. 11 …