Güncel Haberler

FLAŞ: Calathes, Fenerbahçe İçin Panathinaikos’u Reddetti (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague transfer marketinde durumu merakla takip edilen isimlerden biri de Nick Calathes.

Yunan yıldızın FC Barcelona ile kontratı bulunsa da koç Saras’ın yeni sezon planlarında yeri olmadığı biliniyor. Bu nedenle de kendisine birçok takımın ilgisi olmuştu ama teklif aşamasına gelen 2 takım vardı. Eski takımı Panathinaikos kendisine 2 yıllık toplam 2.7 milyon euro’luk bir teklif önerirken temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise yine 2 yıllık toplam 3 milyon euro’luk bir teklifi masasına bırakmıştı.

Yoncalar’ın teklife cevap için kendisine verdiği süre 8 Temmuz’da doldu ve Sportando’nun haberine göre Yunan maestro tekifi reddeti. Çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre Calathes’in sadece daha iyi bir teklif verdiği için değil, koç Itoudis ile çalışmak istediği için de Fenerbahçe Beko‘yu tercih ettiği belirtiliyor. Artık tek engel Barça ile gelecek sezon için devam eden kontratı, bu konuda hem temsilcimiz hem de Calathes’in menajeri İspanyol ekibi ile temaslarını sürdürüyorlar.

1.96 metre boyunda olan 33 yaşındaki Yunan guard bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maçta görev alırken 27 kez ilk beş başladı ve ortalama 24.5 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, %31.7 3sayı, 4.0 ribaund, 6.4 asist, 11.8 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı verebildi.

OYUNCU ANALİZİ:

Calathes, bu sezon yaptığı asistlerle beraber bir diğer efsane Yunan guard Spanoulis’i geride bırakarak tam 1711 asist ile Euroleague tarihinin en çok asist yapan oyuncusu olmayı başarmış bir isim. Yani onun için Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden biri diyebiliriz rahatlıkla. Evet tabiki eski günlerinden uzak bir performans izledik ondan bu sezon. Sakatlıklar ve ilerleyen yaşıyla beraber hem süreleri dengelendi koç Saras tarafından hem de modern basketbolda artık iyice ağırlaşan bacakları ve hücumdaki sınırlı katkısıyla rolü değişmeye başladı.

Elbette işin savunma tarafında zekası, pozisyon bilgisi ve güçlü fiziği ile halen 1 numara pozisyonu için çok önemli bir isim. Sezgileri ve refleksleri halen iyi durumda, el çabukluğu ayakları kadar başını ağrıtmıyor ve iyi bir top hırsızı. Hücumda ise müthiş pas becerisi, üst düzey saha görüşü ile ikili oyunlarda ve penetre pas oyunlarında halen tam bir maestro Calathes. Ancak artık eskisi kadar delici bir oyuncu olmadığı gibi bir türlü istikrara kavuşturamadığı dış şutları yüzünden de çoğu zaman rakip savunmaların onun adamından diğer isimlere kolaylıkla yardım getirebildiğini, onu yay gerisinde riske ettiğini gördük.

Sarı lacivertliler De Colo ve Henry’yi kaybettiler, Wilbekin’i kadroya kattılar. Dolayısıyla aslında skorer guard kimliğindeki bir isim alarak zaten De Colo’nun yerini doldurdular bana göre. Şimdi sırada Henry’nin yerine organizasyon becerisi yüksek ve savunmada da takıma katkı sağlayabilecek bir isim almak var. Bu noktada da elbette Calathes tecrübesi ile beraber onlara bu beklentilerini verebilecek bir isim. Şimdi sosyal medya ahalisinin “şutu yok” diye haykırdığını duyabiliyorum 🙂 Arkadaşlar, Wilbekin, Melih, Guduric var takımda zaten ki guard rotasyonunu sadece Wilbekin, Guduric ve Calathes ile geçmeyeceklerini, bir takviye daha yapacaklarını düşünüyorum. Calathes’in takımı derleme toplama ve organize etme anlamında çok önemli bir görevi olacak. De Colo geçen sezon hem bunu yapmaya hem de skor üretmeye çalıştığı için başarısız olmuş, Henry ise savruk ve iki ucu keskin bıçak performansı ile istikrarı yakalayamamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …