Güncel Haberler

İDDİA: Valencia, Taylor ile Anlaşmaya Yakın (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden olan İspanya Liga Endesa temsilcisi Valencia, kadrosunu tecrübeli bir forvetle güçlendirmeye hazırlanıyor.

The Home of Glory’de yer alan habere göre Real Marid ile yollarını ayırmış olan Jeffery Taylor ile anlaşmak üzereler.

2.01 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli forvet geride bıraktığımız sezon Endesa’da 33 maçta ortalama 16.8 dakika süre alırken 4.2 sayı, 1.6 ribaund ve Euroleague’de ise 23 maçta ortalama 13.6 dakiak sahada kalırken 3.3 sayı, 1.2 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

İsveç pasaportu da bulunduğu için Liga Endesa’da yerli statüsünde forma giyebilen Taylor, Real Madrid ile birçok başarıya imza atan çok tecrübeli bir forvet. Evet kariyerinin ilk günlerindeki gibi dış şut yüzdesi yüksek değil ve hücumdaki etkisi giderek azaldı. Ama oyunun savunma tarafında çok değerli bir parça. Pivot hariç rakibin 4 pozisyonunu da savunabilecek fiziksel özelliklere ve atletizme sahip olması bu zaman kadar Real Madrid gibi güçlü bir takımda bile rotasyonda kendisine yer bulmasını sağlamıştı.

Taylor, aslında hücumda da halen etkili bir silah. Ceza üçlükleri, güçlü fiziği ve atletik özellikleri ile yaptığı penetreler sayesinde Valencia’ya sadece savunmada değil hücumda da değer katacak bir isim. Zaten koç Mumbru’nun şuanda elinde 2 forvet var, biri dış şutu ile öne çıkan Lopez -Arostegui diğer ise artık daha çok 4 numaraya kayan Claver. Dolayısıyla 3 numarada Taylor gibi enerjik ve savunması ile takıma değer katacak tecrübeli bir isme ihtiyaçları olduğu bir gerçek.

https://youtu.be/I7PqbVWoOGQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …