Güncel Haberler

RESMİ: Valencia, Webb İçin Devreye Girip Karşıyaka’nın İşini Bozdu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden biri olan İspanya Liga Endesa temsilcisi Valencia, forvet rotasyonuna takviye yaptı

Kulüpten yapılan açıklamaya göre UCAM Murcia‘da forma giyen James Webb ile 2 yıllık kontrat imzaladılar. Bildiğiniz üzere Amerikalı forvet ile temsilcimiz Karşıyaka da ilgileniyordu ama bir Euroleague ekibi devreye girince şansları kalmadı.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı 4 numara, Endesa sahnesinde 33 maçta ortalama 23.9 dakika süre alırken 12.1 sayı, %35.9 3sayı, 5.4 ribaund, 1.1 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Webb hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin bu olası transfere bir de Valencia açısından bakalım… Koç Mumbru’yu göreve getiren Yarasalar, kadroyu da güçlendirmeye çalışıyor Euroleague sezonu öncesi. Forver rotasyonuna baktığımızda geçtiğimiz sezonki kadrodan sadece Labeyrie’nin ayrıldığını gördük. Zaten Webb hamlesi de buraya 4 numaraya yapılacak bir takviye olacak. Ama tabiki Fransız uzuna göre çok farklı bir oyuncu. Zaman zaman 3 numaraya da kayabilmesi, onun gibi dış şut tehditinin olması ama açık alanda çok daha atletik ve çabuk bir oyuncu olması kısa bir karşılaştırma diyebiliriz. Özellikle açık alanda çok iyi bir koşucu olan Webb, her iki pota altında da Valencia’ya ribaundlar konusunda destek olacak bir isim. Ayrıca savunma tarafında da yüksek enerjili ve çalışkan biri isim olması, birden çok pozisyonu değerlendirmesi oldukça değerli. Koç Mumbru’nun sisteminde kenardan gelerek hem hücuma hem savunma enerji getireceğini, hücumda saha yerleşimi ve ters eşleşmeler adına Valencia’nın elini güçlendirecek bir isim olacağını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …