Güncel Haberler

İDDİA: Karşıyaka, Webb ile İlgileniyor (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan Pınar Karşıyaka, 4 numara için hedefini belirledi.

Sports TV’de yer alan habere göre bu sezon UCAM Murcia forması ile izlediğimiz James Webb ile ilgileniyorlar.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki Amerikalı 4 numara, Endesa sahnesinde 33 maçta ortalama 23.9 dakika süre alırken 12.1 sayı, %35.9 3sayı, 5.4 ribaund, 1.1 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Sarıca’nın Karşıyaka’da oturttuğu yüksek tempo basketboluna dayalı sisteme uygun bir isim Webb. Bolse State çıkışlı olan ve kısa bir süre de olsa NBA’de boy göstermiş olan bu tecrübeli forveti gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Atletik özellikleri, ribaundlardaki güçlü performansı, dış şut tehditi ve savunmadaki etkinliği ile etkileyici bir kombinasyona sahip. Tam sahada koşmayı seven ve patlayıcılığı ile aynı maç içinde bile birçok kez spektaküler hareketlere imza atabilen bir forvet, bu yönüyle Karşıyaka taraftarının çok seveceği isimlerden biri olacaktır. Diğer taraftan ribaundlar konusunda iki pota altında da yüksek potansiyele sahip ama asıl dikkat çekici olan nokta hücum ribaundlarındaki etkinliği, rakiplerinin bir kez sıçramak için kullandığı zamanda üst üste 2 kez sıçrayabilen bir oyuncu. Güçlü bir fiziği yok belki ama boyalı alanda boşta olan her top için savaşıyor, enerjisi yüksek. Hücumdaki en önemli artılarından biri ise dış şutları elbette. Bir kısa forvet gibi etkili ve yüzdeli bir üç sayı tehditine sahip. Onu asıl değerli kılan özelliğiise savunmadkai etkinliği. Hem 3 hem de 4 numaraları yüzü dönük rahatlıkla savunabilecek atletizme sahip ki elleri de ayakları gibi çabuk olan, pas aralarını da kovalayan bir isim. Aldığı ribaundlar ve çaldığı toplar sonrası dribblingle ortaya girip fırtına gibi karşı potada belirip smacı vurabiliyor. Takımın enerjisini süreükli yukarıda tutmayı bilen bir forvet.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalar… Öncelikle fiziksel anlamda 3 ile 4 numara arasına sıkışmış bir isim aslında. 4 numara için yeteri kadar kalın ve güçlü değil, bunu çabukluk ve atletizm ile kapatmaya çalışıyor. Ancak alçak postta sırtı dönük hücum eden rakipleri göğüslemekte zorlandığının altını çizmek gerekli. Hücum tarafında ise sırtı dönük silahları olmadığı gibi yüzü dönük potaya gidişlerde de top tekniği iyi seviyede olmadığı için özellikle trafik içinde hata yapabiliyor. Ayrıca asist özelliği de yok denecek kadar, genelde pozisyonları bitirmeyi tercih ediyor ya da set başlangıçlarında pası tercih ediyor sadece. Dış şut tehditi yüksek olsa da şut mekaniği oturmuş bir oyuncu değil, bu da maç içerisinde bile yorulduğu anlarda sürdürülebilir olmasını engelliyor, istikrarlı bir şutör değil. Tempo düştüğünde ve oyu yarı sahada oynandığında yaratıcılık seviyesi de aynı şekilde düşen bir isim. Savunma tarafında komple bir isim olsa da rotasyonlarda ve topsuz adam takiplerinden konsantrasyon sorunları yaşayabildiğini unutmayalım.

Webb, yüksek motoru ve enerjisi, dış şut tehditi, çift yönlü oyunu ile sahada her top için savaşan bir uzun forvet ki takımın saha yerleşimine göre 3 numarada da görev alabilir, Murcia’da bunu görmüştük. Özellikle açık alandaki etkinliği ve spektaküler oyunu ile Karşıyaka taraftarının çok seveceği isimlerden biri olacaktır ki İzmir ekibinin direksiyona Brown ve McCollum gibi iki tempolu guardı eklediğini, 5 numaraya da mobil bir uzun olan Delgado’yu koyduğunu düşündüğümüzde yüksek motorlu Webb’in de onlara uygun bir ekleme olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Delgado’nun boyalı alanda etkili bir uzun olması ve Webb’in dış şut tehditinin bulunması saha yerleşimi adına koç Sarıca’nın elini güçlendirecek bir artı olacaktır kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …