Güncel Haberler

RESMİ: Alba Berlin, Genç Kanat Oyuncusu Procida ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Almanya easyCredit BBL‘nin son şampiyonu Alba Berlin, kanat rotasyonunu genç bir isimle güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon Fortitudo Bologna forması ile izlediğimiz ve bu yaz NBA Draftı’nda 2. tur 36. sırada Pistons tarafından seçilen Gabriele Procida ile 3 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

1.98 metre boyunda olan 20 yaşındaki genç kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon Serie A’da 26 maçta ortalama 18.5 dakika süre alırken 7.0 sayı, %38.3 3sayı, 3.0 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Genç İtalyan, draft edilmiş olsa da pişmesi için Avrupa’da kalması tercih edilecek isimlerden biri. Bildiğiniz gibi bunu bir çok NBA takımı son yıllarda yapmaya başladı. Gelin artık Euroleague sahnesinde boy gösterecek olan yüksek potansiyelli kanat oyuncusunu biraz daha yakından tanıyalım.

Procida öncelikle göründüğünden çok daha atletik ve patlayıcı bir oyuncu. Bu da onu açık alanda etkili bir silah yapıyor, yüksek tempoda oynayan her takımın koşarken görmek isteyeceği bir kanat oyuncusu. Bununla beraber yarı sahada da bir çok hücum silahı var elbette. Özellikle ceza üçlükleri, koridoru bulduğunda potaya yaptığı ataklarla skora katkı verebilen bir isim. Ayrıca modern basketbolda bir kanat oyuncusunda en çok aranan özelliklerden biri olan topsuz katlarla da savunmaların dengesini bozup zayıf noktalarını cezalandırmayı da biliyor. İşin savunma tarafında da atletizmi, çabuk ayakları, yüksek enerjisi ve savaşçı kimliği ile çok faydalı bir kanat oyuncusu.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine… Evet dribbling üstü tehditleri var ama henüz ham, kendi skorunu üretme konusunda istikrarı yakalarsa çok daha iyi seviyelere çıkabilir. Bunun temel nedenlerinden biri de top tekniğinin üst seviyelere henüz ulaşmamış olması, bu konuda geliştirirse zaten otomatik olarak özgüveni de artacaktır. Atletik bir oyuncu olarak potaya gitmeyi seviyor ve teması alıp çizgiye de çokça gidiyor ama buradaki üretimi yeterli değil, yüzdesini geliştirmeli. Savunma tarafında ise biraz daha güçlenip kalınlaşması gerekiyor. Ayrıca oyunun bu tarafında biraz savruk, konsantrasyon seviyesini yukarı çekmeli.

İtalyan forvet, dış şut tehditi, atletizmi ve svaşçı kimliği ile Euroleague sahnesinde önemli bir kanat oyuncusu olabilir. Ama hem fiziksel hem de mental gelişim anlamında yolun başında. NBA’de şimdi de ilerisi için de kalıcı olabileceğini düşünmüyorum. Ama Euroleague seviyesinde gelişimini sürdürürebilirse kaliteli bir görev adamı olabilir ki bu yolda en doğru takımlardan birine gelmiş durumda.

https://youtu.be/vSlWFcAUmks

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …