Güncel Haberler

RESMİ: Real Madrid, Kaptan Llull ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague‘in finalisti ve İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu Real Madrid, tecrübeli kaptanı ile kontrat yeniledi.

Kulüpten yapılan açıklamayla tecrübeli kaptan Sergio Llull ile 2024 yazına kadar geçerli olacak yeni bir kontrat imzalandı.

1.90 metre boyunda olan 34 yaşındaki Llull, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 36 maçta ortalama 20.3 dakika süre alırken 8.8 sayı, %30.6 3sayı, 1.7 ribaund, 2.8 asist ve Endesa sahensinde ise 38 maçta ortalama 17.7 dakika süre alırken 9.2 sayıi %34.0 3sayıi 1.4 ribaund, 2.4 asist ile katkı vermişti.

Kariyerine Manresa’da başlayan Llull, 2007 yazında kapısından girdiği Real Madrid’in formasını tam 15 yıldır başarılı şekilde giyiyor. Bu uzun kariyeri boyunca 2 kere Euroleague şampiyonluğu, 1 kez Euroleague normal sezon MVP’si, bir kere En İyi Birinci Beş, bir kere En İyi İkinci Beş seçilme başarını göstermişti ve ayrıca Euroleague’in belirlediği 2010-20 arasındaki 10 yıllık dönemin en iyi takımına da seçilmişti. İspanya’da ise 7 kere lig şampiyonluğu, 1 kere normal sezon MVP’si, 2 kere finallerin MVP’si, 3 kere yılın en iyi beşi, 6 kere kupa şampiyonluğu, 2 kere kupanın MVP’si, 7 kere Süper Kupa şampiyonluğu ve 3 kere Süper Kupa MVP’si gibi önemli başarılara imza atmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …