Güncel Haberler

RESMİ: Granca, Tecrübeli Guard Bassas ile Anlaştı

Gelecek sezon da 7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan İspanya Liga Endesa ekplerinden Gran Canaria, guard rotasyonuna tecrübeli bir ismi ekledi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre sezonu Joventut Badalona‘da tamamlayan Ferran Bassas ile 2 yıllık kontrat imzalandığı duyuruldu.

1.81 metre boyunda olan 30 yaşındaki İspanyol guard geçen sezon Liga Endesa’da 20 maçta ortalama 16.5 dakika süre alırken 71 sayı, %40.3 3sayı, 1.3 ribaund, 2.4 asist ve EuroCup sahnesinde ise 7 maçta ortalama 18.4 dakika sahada kalırken 6.4 sayı, %43.3 3sayı, 1.7 ribaund, 4.1 asist ile katkı vermişti.

Basketbola Badalona altyapısında başlayan Bassas, sonrasında 2. ligde Prat ve Oviedo formalarını giymiş, Endesa’daki ilk tecrübesini ise Tenerife forması ile 2016-17 sezonunda yaşamıştı. Burada 3 sezon oynadıktan sonra 2019-20 sezonunda Burgos’da oynamış ve ardından 2020 yazında 2 sezon formasını terleteceği Joventut Badalona’ya transfer olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …