Güncel Haberler

İDDİA: Tofaş, Braimoh ile Anlaştı (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ülkemizi eleme turunda temsil edecek olan Tofaş, kadrosunu tecrübeli bir uzunla güçlendiriyor.

Sportando’da yer alan habere göre ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, geçen sezon Hapoel Jerusalem forması ile izlediğimiz Suleiman Braimoh ile anlaştı, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.03 metre boyunda olan 32 yaşındaki Nijeryalı 4 numara, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta ortalama 29.8 dakika süre alırken 14.6 sayı, %50.0 3sayı, 5.8 ribaund, 1.4 asist ve Winner Ligi’nde ise 27 maçta ortalama 28.6 dakika süre alırken 14.1 sayı, %39.8 3sayı, 6.0 ribaund, 2.2 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Geçen sezon Burgos ve Jerusalem forması ile Şampiyonlar Ligi’nde kendisini kanıtlamış olan Nijeryalı tecrübeli forvet, enerjisi, sertliği, mücadele gücü ve çok yönlü oyunuyla Bursa ekibine çok faydalı olacak. Gelin birlikte artılarına ve eksilerine bakalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Her ne kadar 2.03 metre boyunda olsa da modern basketbolda hem 4 hem de 5 numarada görev alabilen bir isim. Mobilitesi yüksek, açık alandaki etkinliği iyi durumda. Atletizmi, enerjisi ve topu yere vurabilmesi sayesinde hem ribaundu alıp kendisi potaya gidebiliyor hem de koşucu olarak pozisyonları bitirebiliyor. Elbette yarı sahada da silahları var. Öncelikle dış şut tehditi olması büyük bir avantaj saha yerleşimi açısından, güvenilir bir ceza üçlüğü var. Ayrıca hem sırtı dönük hem de yüzü dönük silahları var. Haddini bilen bir oyuncu olması, gereksiz zorlamalar yapmaması nedeniyle de top kaybı oranı düşük, verimliliği yüksek ki pozisyonuna göre de ortalama üstü bir pasör. Ribaundlar konusunda da her iki pota altında etkili bir silah. Atletizmi, güçlü fiziği, temastan kaçmaması ve pozisyon bilgisi ile fiziğinden çok daha fazlasını vaadeden bir ribaundçu. Savunma tarafında da çok faydalı bir isim. Çabuk ayakları ve yine aletizmi sayesinde adam değişmelerde kısaların karşısında kalabildiği, blok tehditi de bulunan bir uzun. Yardım savunmasını biliyor, rotasyonları doğru uyguluyor, savunmada farkındalığı, konsantrasyonu ve enerjisi yüksek.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Hücumda herşeyi yapabilen, çok yönlü bir uzun ama tabiki hiç biri elit seviyede değil ve bu nedenle de kariyeri boyunca Euroleague hatta EuroCup şansı bile bulamadı kendisine. Ayrıca yine hücum tarafında zaman zaman etkisiz kaldığını da söylemek gerekli. Evet haddini bilmesi, yeteneklerini tanıması güzel ama zaman zaman kendisini çok geri plana atıyor, taşın altına elini sokmuyor ve bu da pasif kalmasına neden oluyor. Hücum tarafındaki bir diğer önemli eksisi ise serbest atış yüzdesi. Teması bu kadar seven ve agresif bir uzun için çizgiye bolca gitme fırsatı yakalıyor ama yüzdesi çoğu zaman 70’i bile bulmuyor. İşin savunma tarafında çok fazla eksisi yok, belki tek söyleyebileceğimiz nokta 5 numaraya kaydığı anlarda alçak post savunmasında zorlanması olabilir.

Tofaş, 5 numaraya Toure gibi potaya yakın etkinliği olan, çemberden uzaklaştıkça oyunun her iki alanında da zayıflayan bir ekleme yaptı. Dolayısıyla Braimoh gibi iç-dış etkisi olan, savumada da perimetreyi de karşılayabilen bir 4 numara hamlesi takım kimyası adına doğru bir seçim oldu diye düşünüyorum. Zaten Gray gibi topla üreten bir skorer varken, Braimoh ve Toure gibi uzunların tamamlayıcı rollerde, yıldız olmayan isimler olması da gayet mantıklı bir oluşum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …