Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos, Bolomboy Transferini Bitirdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, uzun rotasyonuna beklenen takviyeyi yaptı.

Yunanistan Ligi şampiyonu yaptığı açıklamayla uzun süredir görüşmelerin sürdüğü, CSKA Moskova ile yollarını ayıran Joel Bolomboy ile gelecek sezon için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Rus uzun ile Maccabi de ilgileniyordu.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki Rus oyuncu, geçtiğimiz sezon Euroleague’de 23 maçta ortalama 16.3 dakika süre alırken 5.9 sayı, %26.1 3sayı, 4.1 ribaund ve VTB’de ise 15 maçta ortalama 19.5 dakika süre alırken 7.2 sayı, %47.6 3sayı, 3.6 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bolomboy, atletik özellikleri ile ön plana çıkan, modern uzun sınıfına giren isimlerden biri. Hem 4 numarada hem de 5 numarada görev alabilmesi ile koç IItoudis’in CSKA’daki uzun rotasyonunda bir joker niteliğindeydi. Hücumdaki en önemli artılarından biri kuşkusuz ikili oyunlardaki haa hareketları. Ayrıca dışa açılıp 3 sayı tehditi de var ki bu tehdit ceza atışlarında da mevcut dolayısıyla. Diğer taraftan kolej kariyerinde olduğu gibi sırtı dönük silahları da var portföyünde. Dolayısıyla alçak postta birebir oynama becerisi ile de takıma katkı verebiliyor. Bunlara ek olarak motoru yüksek bir oyuncu, açık alanda da takımla beraber koşabiliyor. Savunma tarafında ise elit bir isim olacak özelliklere sahip; atletizm, patlayıcılık, çabuk bacaklar. Zayıf taraftan yaptığı bloklarla da ikili oyunlar sonrası adam değişmelerde kısaların karşısında kalmasıyla da oyunun savunma alanında da kesinlikle faydalı bir isim. Savaşçı kimliği oyunun her iki alanında da ön planda. Tabiki bu özelliği atletizmi ile de birleşince özellikle savunma ribaundları konusunda etkili bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine… Öncelikle dış şut tehditi evet var ama istikrarsız. Zaten o da şutuna fazla güvenmiyor ve maç başına 1 tane üçlük denediğini gördük Euroleague sahnesinde. Yüzü dönük potaya gitme potansiyeli var, dribbling yapabiliyor ama savruk ve top kaybına meyilli. Açıkçası aynı durum alçak postta da geçerli, ne kadar çok topla oynarsa hata yapma riski o kadar artan bir uzun. Diğer taraftan pas özellikleri zayıf, aldığı pozisyonları bitirmeye yönelik oynuyor, farklı alternatifler devreye girdiği zaman kafası karışabiliyor ki zaten basketbol IQ’su, oyunu hissetme gibi konularda da eksikleri var. Bu eksikler savunma tarafına da yansıyor, düşük farkındalık ve konsantrasyon sorunları nedeniyle rotasyonlarda, adam değişmelerde ya da topsuz takiplerde hata yapabiliyor.

Bolomboy, hücumda herşeyden biraz biraz yapabilen, savunmada da konsantre olduğunda takıma seviye atlatabilen bir uzun. Hem 4 hem de 5 numarada süre alabilmesi ile beraber Jean-Charles, Martin ve Printezis gibi uzunlarını kaybeden koç Bartzokas’ın rotasyonunda alternatif oyuncu olarak benchten gelerek kesinlikle faydalı olacağını düşünüyorum. Ama CSK’da olduğu gibi sürelerinin Euroleague sahnesinde 15 dakika bandında olacağını tahmin ediyorum.

https://youtu.be/xd8WP3oMv_Q

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …