Güncel Haberler

RESMİ: Cedevita, Beklenen Alibegovic Hamlesini Duyurdu

Gelecek sezon yine 7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan Adriyatik Ligi ekiplerinden Cedevita Olimpija kadrosunu Bosnalı uzun ile güçlendirdi.

Sloven ekibinden yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde Virtus Bologna ile yollarını ayırmış olan Amar Alibegovic ile 2 yıllık kontrat imzalandığı duyuruldu.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Bosna ve İtalyan pasaportlarına sahip uzun, geçen sezon Serie A’da 36 maçta ortalama 16.6 dakika süre alırken 7.5 sayı, 3.5 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 18 maçta ortalama 16.7 dakika sahada kalırken 5.3 sayı, 2.4 ribaund ile katkı vermişti.

Kariyerine İtalya’da Stella Azzurra Roma’nın altyapısında başlayan Alibegovic, sonrasında NCAA’de St. John formasını giymişti. Profesyonel kariyerine de yine İtalya’da Roma ile Serie A’da başlamış, 2020 yazında ise Virrtus Bologna’ya transfer olmuştu ve iki sezondır siyah beyazlı ekibin formasını terletiyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …