Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Reynolds’u Kadrosuna Katıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeni ekiplerinden biri olan İtalya Lega Basket Serie A‘nın finalisti Virtus Bologna, uzun rotasyonuna önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor.

SuperBasket’de yer alan habere göre Maccabi Tel Aviv ile yollarını ayırması beklenen Jalen Reynolds ile prensipte anlaştılar, yakında resmi açıklama gelebilir.

2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun geçen sezon Euroleague sahnesinde 35 maçta ortalama 17.0 dakika süre alırken 8.9 sayı, 4.6 ribaund ve Winner League’de ise 17 maçta ortalama 20.8 dakika süre alırken 11.1 sayı, 6.4 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Reynolds’ın Maccabi forması ile Euroleague sahnesindeki deneyiminin pek iyi geçmediğini biliyorduk ama koç Trinchieri’nin maharetli elleri altında tam anlamıyla kendisine geldi, adeta yeniden doğdu. Ancak ikinci Maccabi dönemi de açıkçası bence hayal kırıklığı oldu, beklentileri karşılayamadı.

Öncelikle ne kadar çalışkan ve iyi bir profesyonel olduğunu biliyoruz, Maccabi’nin ona ne zaman ne kadar ihtiyacı olsa sahaya girdiğinde, ki Euroleague’de 35 maçtan 32’sinde benchten oyuna dahil oldu, terinin son damlasına kadar mücadele etti, savaştı, hiç geri adım atmadı. Evet hücumda silahları sınırlı ama enerjisi, patlayıcılığı, dinamizmi, atletizmi ve tabiki güçlü fiziği ile her iki pota altında da fark yaratabileceğini defalarca kez gösterdi. İkili oyunları bu özellikleri sayesinde yüksek yüzdeyle bitirebilen, temastan asla kaçmayan ve çizgiye gittiğinde bir pivot için yüksek bir isabet oranıyla serbest atışları %84 ile sayıya çeviren bir oyuncu Reynolds. Diğer taraftan sırtı dönük birebirlerini de çok iyi geliştirdi ve artık onu yardım savunması gelmeden tutmak hiç kolay değil. Hücumdaki bir diğer artısı da koşan bir uzun olması. Takımın geçiş oyunlarında tepede yaptığı sert ve sağlam perdelerle adeta rakip guardların korkulu rüyası haline gelmiş durumda, ona çarpan guardların oyuna tekrar konsantre olması kolay olmuyor  Savunmada ise günümüz basketbolunda en önemli konulardan biri olan adam değişmelerde sorun yaşamayan, çabuk ayakları, atletizmi ve güçlü fiziği sayesinde kısalara kolay geçilmeyen bir uzun, bu da önemli artılarından biri. Ribaundlar ise tam anlamıyla uzmanlık alanı. Fiziksel artıları ve atletizminin yanı sıra her geçen gün kazandığı tecrübeyle beraber pozisyon bilgisinin de gelişmesi onu Euroleague’in elit ribaundçuları arasına soktu. Sert ve güçlü fiziği ile ayaklarını yere sağlam bastığında rakip uzunların onu potadan uzaklaştırması hiç kolay olmuyor.

Reynolds adına eksi olarak söyleyebileceğimiz noktalar aslında çok yok, olanlar da çok net ve açık. Öncelikle potadan uzaklaştıkça etkisi azalıor, orta mesafe ve dış şut tehditi yok. Evet yüzü dönük 1-2 dribbling üstünden çabuk ilk adımı ve atletizmi sayesinde potaya gidebiliyor ama bu bir silah demek yanlış olur. Ayrıca sıkıştırmalarda pasör özellikleri sınırlı ve devrilen uzun olarak ekstra pası da verebilecek saha görüşü ya da pas yeteneğine sahip değil. Bu da onu tahmin edilebilir yapıyor, çünkü aldığı toplarda genelde skora yönelmeyi tercih ediyor. Tercih hataları ve zaman zaman düşen konsantrasyonu da basit top kayıplarına neden olabiliyor. Ayrıca sadece 21 dakika sahada kalmasına rağmen maç başına 3 faul ortalaması ile oynuyor, zaman zaman savunmada kendisini korumayı beceremiyor.

Bologna, Alibegovic, Tessitori, Udoh gibi gibi isimlerle yollarını ayırdı ki büyük olasılıkla Sampson ile de devam etmeyecekleri. Dolayısıyla ellerinde Jaiteh dışında başka bir pivot yok. Reynolds her ne kadar Bayern’de iyi bir sezon geçirip kendine gelmiş olsa da geçen sezon Maccabi formasıyla tekrar gördük ki bir takımın ona güvenerek ilk 5 pivotu olarak düşünmesi pek mümkün görünmüyor sergilediği istikrarsızlıkla. Ama Jaiteh’i yedeklemek için kenardan gelerek özellikle sertlik, fiziksel oyunu, enerji ve boyalı alan etkinliği konularında faydalı olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …