Güncel Haberler

Koç Laso’dan Real Madrid’e Cevap: “Resmi Olarak Sağlıklıyım.”

Bildiğiniz üzere Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Real Madrid, yaptığı açıklamayla 11 sezondur takımın başında olan koç Pablo Laso ile yollarını ayırdığını duyurumuştu.

Yapılan açıklamada ise tecrübeli koçun sağlık problemleri nedeniyle kendisiyle yolların ayrıldığı dile getirilmişti. Laso, hemen Endesa final serisi öncesinde kalp krizi geçirmiş ve Barça serisi boyunca takımın başında yer alamamıştı.

Deneylimli çalıştırıcı ise şahsi Twitter hesabından bir açıklama yayınlayarak tamamen sağlıklı olduğunu dile getirdi:

Beni tedavi eden doktorlardan, herhangi bir profesyonel basketbol kulübünü çalıştırabileceğime dair tam ve açık onay aldığımı herkesle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

2011 yılında bu yana takımı çalıştıran Laso, bu süreçte İspanyol devi ile 2 EuroLeague şampiyonluğu, 6 İspanya Ligi şampiyonluğu, 6 İspanya Kupası kazanırken 2015 ve 2018 yıllarında EuroLeague’de yılın başantrenörü ödülünü de kazanmıştı.

Bu arada İspanyol medyasında yer alan haberlere göre Laso’nun ayrılığındaki temel nedenin GM Juan Carlos Sanchez ile yıldızlarının barışmaması, Heurtel transferi ve benzer bir çok konuda ayrı düşmüş olmaları olduğu da belirtilmiş. Sanchez, Barça’yı rahatsız etmek için bu transferi gerçekleştirmiş ancak Laso bu transferi istememişti ki sonrasında ne kadar haklı olduğunu da görmüştük…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …