Güncel Haberler

RESMİ: Real Madrid’in Yeni Koçu Laso’nun Yardımcısı Mateo Oldu!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden olan İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu Real Madrid, bildiğiniz üzere sağlık sorunları nedeniyle koç Laso ile yolların ayrıldığını açıklamıştı.

Kulüpten yapılan yeni açıklamaya göre ise gelecek sezon takımın başında Laso’nun yardımcısı Chus Mateo olacak.

53 yaşındaki Mateo, 1990-2004 yılları arasında Real Madrid‘in as ve genç takımlarında görev aldı. 2014 yılında Pablo Laso’nun yanında yardımcı antrenör olarak çalıştı. EuroLeague devine gelmeden önce Fuenlabrada, Unicaja ve Zaragoza’da koçluk deneyimi yaşadı.

Pablo Laso İspanya Ligi playoffları esnasında kalp krizi geçirince, Mateo geçici başantrenör seçildi ve Madrid’i takım tarihindeki 36. yerel lig şampiyonluğuna taşıdı.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Real Madrid CF, Chus Mateo’nun 30 Haziran 2024’e kadar önümüzdeki iki sezon boyunca ilk takım basketbol koçu olacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor.

Chus Mateo, Real Madrid’de 1990’dan 2004’e kadar gençlik koçu veya yardımcı antrenör olarak ve 2014’ten günümüze Pablo Laso’nun yardımcı antrenörü olarak yer aldı.

Aynı zamanda, Real Madrid C. F. ve Pablo Laso, karşılıklı anlaşma ile ilk basketbol takımının koçu olarak sözleşmesini feshetmeye karar verdiler.

Real Madrid, tarihimizin en başarılı dönemlerinden birinde takımımıza rehberlik ettiği için Pablo Laso’ya şükranlarını ve sevgilerini ifade eder.

11 sezon boyunca basketbol takımını yöneten Pablo Laso, 22 kupa kazandı: 2 Avrupa Kupası, 1 Kıtalararası Kupa, 6 Lig şampiyonluğu, 6 Kral Kupası ve 7 Süper Kupa.

Pablo Laso, 27 kupa kazanan Pedro Ferrándiz’den sonra ikinci sırada yer alarak kulübün en büyük ve en değerli efsanelerinden biri haline geldi.

Pablo Laso’nun Real Madrid’deki görev süresi sona erdi ve şu anda en çok maç yöneten (860) ve en çok galibiyet alan (659) başantrenör konumunda.

Real Madrid, kendisine ve ailesine hayatının bu yeni aşamasında başarılar diler. Real Madrid her zaman onun evi olacak.

Real Madrid & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …