Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Yeni Guardı Karşıyaka’dan Taylor Oldu (Analiz)

Önümüzdeki sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Türk Telekom‘un yeni oyun kurucusu tanıdık bir isim oldu.

2019’dan bu yana Pınar Karşıyaka formasını giyen tecrübeli guard Tony Taylor ile yeni sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

1.84 metre boyunda olan 31 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu geçen sezon BSL’de 33 maçta ortalama 27.0 dakika süre alırken 11.8 sayı, %38.7 3sayıi 1.9 ribaund, 4.3 asist ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 9 maçta ortalama 25.8 dakika sahada kalırken 8.2 sayı, %27.6 3sayı, 1.9 ribaund, 3.1 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hücumda atletik özellikleri ve çabukluğu sayesinde deliciliği ile skor üretebildiği gibi dış şutları ile de etkili bir isim. Özellikle yüksek tempoda etkisi artan bir guard. Gerek geçiş hücumlarındaki ikili oyunlarda gerekse açık sahada takım arkadaşlarını da beslemeyi bilen, seven bir guard. Bunun yanında savunmada çabuk ayaklarını ve ellerini iyi kullanarak topa baskıyı sağlam yapan, yani koç Sarıca’nın baskılı savunmasına da liderlik eden isimdi. Zaman zaman konsantrasyon sorunları yaşaması onun en önemli eksisi belki.

Özellikle bu sezon ciddi bir düşüş yaşadı. Kritik maçlarda orta olmayan ve dış şutlardaki yüzdesi de %30 seviyesinin bile altına düşen Taylor, organizasyon konusunda da sınıfta kaldı çoğu zaman. Açıkçası ellerinde M’Baye ve Colson gibi iki önemli forvetin olduğu bir sezonda gelen başarısızlıklarda onun önemli bir payının olduğunu söylemek lazım. Roll’un ve Blackmon’un sakatlandığı dönemlerde omuzlarındaki yük daha da arttı ve kaldıramadı, altında ezildi. BCL sahnesinde sadece 8.2 sayı, 3.1 asist ile oynaması da zaten durumun bir özetiydi. Dolayısıyla EuroCup’da mücadele edecek olan Telekom için yetersiz ve doğru olmayan bir hamle olduğu kanaatindeyim. Taylor artık 31 yaşına geldi ve son sezonda sergilediği performans gösterdi ki artık BCL ya da EuroCup seviyesinde yukarıları hedefleyen bir takımın as oyun kurucusu olabilecek noktada değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …