Güncel Haberler

Bosna, Musa’nın Son Saniye Basketiyle Bulgaristan’ı Devirip Tur Biletini Kaptı!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri F grubu son maçında Bosna Hersek konuk ettiği Bulgaristan‘ı Musa’nın bitime 2 saniye bulduğu üçlük isabeti sayesinde 76-73’lük skorla geçerek 2. tur biletii kapmış oldu.

Bu sonuçla Bosna, 2. tur biletini biletini kaparken oraya sadece 1 galibiyet taşıyabilecek. Bulgaristan ise elemelere veda etmiş oldu.

Ev sahibinde Miralem Halilovic 16 sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, Aleksandar Lazic 14 sayı, 3 ribaund, Dzanan Musa 13 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 top çalma, Edin Atic 12 sayı, 7 ribaund ve Manisa BBSK’nın yeni skoreri John Roberson 11 sayı, 2 ribaubnd, 3 asist, 2 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Misafir ekipte ise Galatasaray’ın yıldızı Dee Bost 24 sayı, 6-9 3sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Chavdar Kostov 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Dimitar Dimitrov 14 sayı ile direnen diğer isimler oldular. Olympiakos’un yıldız Sasha Vezenkov ise kadroda olmasına rağmen koç kararıyla süre almadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …