Güncel Haberler

Millilerin Rakipleri Karşılaştı: Belçika, Deplasmanda Sırbistan’ı Son Saniyede Yendi!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri A grubu 6. ve son maç gününde Belçika, konuk olduğu Sırbistan‘ı son nefeste 73-74’lük skorla yenmeyi başardı. Sırbistan adına Marinkovic son atıştan faydalanamadı.

Hatırlayacağınız üzere karşılaşma normalde 3 Temmuz Pazar günü oynanacaktı ama salondaki elektrik problemi nedeniyle 4 Temmuz Pazartesi’ye ertelenmişti.

Bu sonuçla Belçika ikinci tura 2 galibiyet taşırken, Sırbistan ise ikinci tura sadece 1 galibiyet taşıyabildi. İki ekip de A Milli Takımımız ile ikinci tur I grubunda birlikte mücadele edecekler.

Belçika’da Ismael Bako 17 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Retin Obasohan 16 sayı, 6 asist ve Emmanuel Lecomte 16 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Sırbistan cephesinde ise Vanja Marinkovic 14 sayı, 4-8 3sayı, 2 ribaund ile öne çıkarken, Nemanja Bjelica 12 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Aleksa Avramovic 11 sayı, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …