Güncel Haberler

Sırbistan-Belçika Maçı Aydınlatma Sorunu Nedeniyle Ertelendi!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri A grubu son maçında Sırbistan, Cair Arena’da Belçika‘yı konuk etti.

Karşılaşmanın 3. dakikasında Belçika 3-6 öndeyken salonda güç kesintisinden kaynaklı aydınlatma problemi yaşandı ve maça ara verildi. Bu sırada iki takımın oyuncuları da ısınmaya devam ettiler ama sorun bir türlü çözülemedi.

Arızanın çözülmesi beklenenden uzun sürünce taraftarlar yardımcı olabilmek için cep telefonlarının flaş ışıklarını yakarak salonu aydınlatmaya çalıştılar.

Arızanın giderilmesi 1 saatten uzun bir zaman aldı. Önce maça yerel saat ile 21:55’de, yani orijinal başlama saatinden 1 saat geç şekilde devam edilmesine karar verildi. Ancak hakemler salonun haen yarı karanlık olduğuna kanaat getirerek oyuncuları soyunma odalarına gönderdiler.

Sonrasında da soruna kalıcı bir çözüm bulunamadı ve maçın Pazartesi yerel saat ile 19:00’a ertelenmesine karar verildi.

Bildiğiniz üzere iki takım da zaten ikinci tur biletini garantilemişlerdi. Sadece bu maçı kazanan takım ikinci tura bir galibiyet daha fazla taşıyacak. Bu arada Letonya’yla beraber bu iki takım milli takımımız ile beraber I grubunda yer alacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Zagars, Kukoc’un Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda Letonya ile Litvanya arasında oynanan beşincilik maçında Letonya rakibini 98-63’lük skorla …