Güncel Haberler

12 Dev Adam, İlk Turdaki Son Maçında Büyük Britanya Karşısında (Maç kadrosu açıklandı)

A Erkek Milli Takımımız, 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri ilk tur son maçında 3 Temmuz Pazar günü Büyük Britanya ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Millilerimizin Vertu Motors Arena’da Büyük Britanya ile oynayacağı müsabaka TSİ 18.00’de başlayacak ve NTV’den naklen yayınlanacak.

Organizasyonda A Erkek Milli Takımımız, B Grubu’nda Büyük Britanya’yı 84-67’lik skorla yenerken, Yunanistan’a 72-71 ve 76-67’lik skorlarla mağlup olmuştu. FIBA, daha önce almış olduğu karar doğrultusunda Belarus’un gruptan ihraç edildiğini açıklamıştı.

FIBA’nın açıkladığı formata göre takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak. Millilerimiz Büyük Britanya karşılaşmasının ardından A Grubu’nu ilk üç sırada tamamlayan ekipler ile eşleşecek. İkinci turda gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası’nda mücadele etmeye hak kazanacak.

Milli takımımızın 12 kişilik maç kadrosu da açıklandı:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …