Güncel Haberler

RESMİ: Daçka, 2 Yabancısı ile Yola Devam Ediyor

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, 2 yabancısı ile yola devam etme kararı aldı.

Kulüpten yapılan açıklamada geçen yaz takıma katılan Gabriel Olaseni ve Wayne McCullough‘nun gelecek sezon için de kontratlarının yenilendiği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Darüşşafaka’mız, geçen sezon transfer olan İngiliz pivot Gabriel Olaseni ve ABD’li gard Wayne McCullough, önümüzdeki sezon da yeşil-siyahlı forma için mücadele edecek.

Geçen sezon Büykçekmece’den Daçka’ya transfer olan Gabriel Olaseni, 2021-2022 sezonunda, ING Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı 34 maçta 12.4 sayı ve 6.5 ribaund ortalamalarını tuttururken, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise görev aldığı 15 maçta ise 12.3 sayı ve 5.8 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Olaseni, gelecek sezon Türkiye’deki dördüncü sezonunu yaşayacak.

Daha önce Kanada ve Finlandiya Ligleri’nde boy gösteren ve geçen sezon Darüşşafaka’mıza gelen Wayne McCullough ise, Türkiye’deki ilk sezonunda iyi bir performans ortaya koydu. ING Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı 37 maçta 8.6 sayı, 2.3 ribaund, 1.1 asist ve 1.9 top çalma ortalamalarıyla oynayan McCullough, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise 15 maçta 8.1 sayı, 2.5 ribaund, 1.5 asist ve 1.5 top çalma ortalamalarını tutturdu.

Oyuncularımıza sakatlıksız ve başarılı bir sezon geçirmelerini dileriz.

Darüşşafaka Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …