Güncel Haberler

RESMİ: Manisa’nın Yeni Skoreri Eski Galatasaraylı Roberson Oldu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Manisa BBSK, yeni skorerini açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamayla geçtiğimiz sezonu Strasbourg‘da tamamlayan ve Bosna Hersek milli takımında devşirme olarak forma giyen John Roberson ile gelecek sezon için anlaşıldığı duyuruldu. Roberson 2019-20 sezonunun ikinci kısmında ligimizde Galatasaray formasını da terletmişti.

1.80 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli skorer, geçtiğimiz sezon Pro A’da 22 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 15.6 sayı, %43.3 3sayı, 1.2 ribaund, 4.5 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 8 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 17.4 sayı, %44.3 3sayı, 1.4 ribaund, 4.4 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Olgun, tecrübeli ve Avrupa kariyeri boyunca kendisini geliştirmiş bir guard Roberson. Saha görüşü ve pas yetenekleri üst seviyede. Tempoyu nasıl ve ne zaman değiştirmesi gerektiğini iyi bilen bir oyun kurucu olmasının yanı sıra öldürücü üçlüklere sahip, ritim bulduğu zaman gerçekten makine gibi üçlük atabilenm bir şutör. Tabi fiziksel dezavantajından dolayı oyunun iki alanında da sorunlar yaşayabiliyor ama sürati ve zekası ile daha önce Avrupa basketbolunda kendisini kanıtlamış bir isim.

Roberson, Avrupa’nın gezgin oyuncularından biri ve tecrübesi arttıkça komple bir skorere dönüştü. Artık üst seviye top tekniği, sürati ve denge bozucu yön değiştirmeleri ile potaya da iyi atak eden, gerektiğinde orta mesafe atışlarla da sonuca giden, yani sadece dış şutlarıyla öne çıkan bir silah değil. Bunların yanında topsuz pozisyonlarda da skor üretmeyi biliyor, perdeleri iyi kullanıp yaptığı koşularla da bir bitirici, ceza şutörü olarak oldukça etkili.

İlk etapta hedefi ligde kalmak olan Manisa’nın 1 numara tercihini böyle güçlü ve skorer bir liderden yana kullanması bence doğru bir hamle. Elbette savunmada fiziksel anlamda zaafları olacak ve bu nedenle de 2 numaraya onun yanına gelecek diğer guardın bu alanda daha verimli olması takım kimyası adına doğru olacaktır.

https://youtu.be/t-RcZN0KaCw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …