Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, M’Baye’yi Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 2. kez şampiyon olan ING Basketbol Süper Ligi ekibi Anadolu Efes, kadrosunu tanıdık bir forvet ile güçlendirdi.

Anadolu Efes cephesinden yapılan açıklamayla geçen sezon Pınar Karşıyaka formasını giyen Amath M’Baye ile 1+1 yıllık kontrat imzalandığı duyuruldu.

Fransız oyuncu ve Efes’e transferi hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Pınar Karşıyaka’da forma giyen Fransız oyuncu Amath M’Baye ile 1 + 1 yıllık sözleşme imzaladık.

1989 doğumlu oyuncu 2.06 metre boyunda ve uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor.

2013 yılında Oklahoma Sooners’tan mezun olan M’Baye, profesyonel kariyerine Japonya’nın Mitsubishi Diamond Dolphins takımında başladı ve burada üç sezon forma giydi. 2016’da İtalya’nın New Basket Brindisi takımının yolunu tutan başarılı oyuncu, bir sezon sonra AX Armani Exchange Milan’a transfer oldu. Milano ekibinde de bir sezon görev yaptıktan sonra 2018-19 sezonunda bir başka İtalyan ekibi Virtus Bologna’ya geçti. Burada geçirdiği bir yılın ardından Pınar Karşıyaka’ya transfer oldu ve ülkemizde üç sezon forma giydi.

2017-18 sezonunda AX Armani Exchange Milan ile İtalya Ligi şampiyonluğu yaşayan Amath M’Baye, 2018-19 sezonunda ise Virtus Bologna ile FIBA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşadı. Başarılı oyuncu ayrıca FIBA Şampiyonlar Ligi’nin en iyi ikinci beşine adını yazdırdı.

2009 yılında Yunanistan’da düzenlenen U20 Avrupa Şampiyonası’nda Fransa Milli Takımı ile gümüş madalya kazanan M’Baye, 2019 yılında Çin’de düzenlenen Dünya Kupası’nda ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon 29 maçta 31,02 dakika ortalama süre alan Aamth M’Baye, maç başına 15,1 sayı, 4,5 ribaunt ve 1,9 asist ortalamaları ile mücadele etti.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise dokuz maçta 32,07 dakika ortalama süre alan M’Baye, maç başına 15,7 sayı, 4,6 ribaunt ve 1,9 asist ortalamaları yakaladı.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …