Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos’un Yeni Koçu Radonjic Oldu

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos‘un yeni koçu belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre geçen sezon Kızıl Yıldız‘ın başında olan Dejan Radonjic ile 2 yıllık kontrat imzalandı.

52 yaşında olan Karadağlı koç yönetimindeki Kızıl Yıldız, Adriyatik Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayarak gelecek sezon tekrar Euroleague’de mücadele etme şansını yakalamıştı. Geride bıraktığımız sezon ise onun yönetiminde Euroleague sahnesinde çıktıkları 28 maçtan 12 tanesini kazanmışlar ama play-off potasına giremeyerek normal sezonu 10. sırada tamamlamışlardı.

2004’de oyunculuk kariyeri sona erdikten sonra koçluk kariyerine 2005’de ülkesinde Buducnost’da başlamış ve tam 8 sene takımın başında yer almıştı. Sonrasında 2013-17 arasında ilk Kızıl Yıldız dönemini yaşamıştı. 2018-20 arasında Bayern’i çalıştırdıktan sonra 2020’de tekrar Kızıl Yıldız’ın başına geçmişti.

Radonjic, koçluk kariyeri boyunca tamamı Kızıl Yıldız ile 5 kez Adriyatik Ligi şampiyonluğu ve 2 kere de Almanya easyCredit BBL şampiyonluğu yaşamıştı. Ayrıca 2014 ve 2015 yıllarında da Kızıl Yıldız’ı çalıştırırken Adriyatik Ligi’nde sezonun en iyi koçu seçilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …