Güncel Haberler

İDDİA: Efes, M’Baye’yi Kadrosuna Katarken Singleton ve Moerman ile Yolları Ayırıyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de 3 Peat yapmak için kolları sıvayan ve yeni sezonun hazırlıklarına başlayan Anadolu Efes, forvet rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendiriyor.

Socrates Dergi’den Uğur Ozan Sulak’ın haberine göre Pınar Karşıyaka ile sözleşmesi sona eren Amath M’Baye ile Anadolu Efes 1+1 yıllık kontrat konusunda anlaştı, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir. Virtus Bologna ve Monaco da milli oyuncu ile ilgileniyordu.

Ayrıca Basketfaul’de yer alan habere göre ise Efes, kontratları sona eren Moerman ve Singleton ile de yollarını ayırıyor. Eğer bu hamleler gerçekleşir ve Efes 3 numaraya Bacon ya da başka bir ismi daha eklerse bu durumda 4 numarada Clyburn ile M’Baye’yi izleyebiliriz yeni sezonda.

2.06 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon BSL’de ortalama 30 dakika süre alırken 15.4 sayı, 4.3 ribaund, 1.9 asist istatistikleriyle mücadele etmişti. Daha önce 2017 yılında Olimpia Milano formasıyla Euroleague deneyimi yaşamış, 30 maçta 6.1 sayı, 2.0 ribaund istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Fransa milli takımının da önemli parçalarından biri olan M’Baye, daha önce Virtus Bologna ile Şampiyonlar Ligi’nde zirveye ulaşmış ve Karşıyaka ile de aynı organizasyonda Final Four oynamış, oldukça tecrübeli bir oyuncu. Bu sezon da Karşıyaka’da koç Sarıca’nın tempoya dayalı sisteminde çok değerli bir yere sahipti yine. Dış şut tehditi, atletizmi ve topu yere vurabilmesi sayesinde 4 numarada ters eşleşmeler yaratan bir uzun. Potadan uzak oynaması sebebiyle zaman zaman ribaundlara istenen katkıyı veremiyor olsa da aslında enerjisi ve atletizmi ile bu konuda da güvenilir bir isim. İşin savunma kısmında da hem yüzü dönük hem de sırtı dönük rakiplerini yavaşlatabilen, savaşçı bir forvet. İlerleyen yaşıyla beraber artık Euroleague sahnesinde ilk beş seviyesinde yer alabileceğini düşünmüyorum ama takımının alternatif forvetleri arasında konumlanıp, benchten enerji ve ters eşleşme katkısı getirebilecek bir isim olur.

Her ne kadar onu Euroleague seviyesinde ilk 5 olacak noktada görmesem de koç Ataman’ın sisteminde dış şut tehditi bulunan 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu düşünce gayet verimli bir isim olabileceğini de söylemek lazım. Dolayısıyla takımdaki rolünü anlamak için Efes’in Singleton’ı tutup tutmayacağını görmek, Clyburn’e 4 numarada ne kadar süre vereceğini anlamak, yani yeni kadronun netleşmesini beklemek gerekir. Ama ilk beş başlasa da benchten gelse de Euroleague sahnesinde sırıtmayacağını, mücadeleci kimliği ve tempoya yatkın tarzıyla takıma ve ortama hemen uyum sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Dış şut tehditi ve çabuk ayakları sayesinde, görev adamı yani tamamlayıcı rollerde doğru kullanılırsa yüksek verimle katkı verebilir. Son dönemde Moerman’ın özellikle hücumda çok aksadığını düşünürsek M’Baye’nin skor katkısı konusunda bu eksikliği kapatacağını da söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …